Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Promovarea Sport Club Municipal Gloria Buzău în Liga a III-a de fotbal va produce o schimbare masivă a lotului de jucători. Secţia „fotbal” va suferi cele mai mari schimbări, comparativ cu celelalte două secţii din sporturile de echipă care au promovat în primul eşalon de rugby şi de handbal feminin. În oglindă, din lotul care a obţinut biletele pentru Liga Florilor, au mai rămas doar 8 jucătoare, în procente 50% din fetele care au alcătuit formaţia pregătită de Romeo Ilie.

Revenind la fotbal, potrivit surselor noastre între cinci şi şapte jucători din formaţia care a promovat în Liga a III-a se vor regăsi în echipa care va începe în câteva săptămâni pregătirile pentru debutul în cel de-al treilea eşalon al fotbalului românesc. Despre cine este vorba? Deşi informaţia ne-a fost „servită” de surse demne de încredere din cadrul clubului, nu am reuşit să aflăm cu nume şi prenume care vor fi fotbaliştii care vor părăsi SCMGB. Judecând după cifre şi perspective, am alcătuit un top format din 9 jucători care sunt îndreptăţiţi să rămână în Crâng din toamnă.

Sursă foto: SCM Gloria Buzău

Andrei Cîmpeanu, atacant (25 de ani, născut în mun. Buzău, judeţul Buzău). Fost junior al FC Gloria Buzău, Cîmpeanu a fost alături de proiectul SCM Gloria Buzău încă de la început, fiind legitimat la FC Buzău, echipa condusă de Ionel Turturică. Jucătorul în vârstă de 25 de ani poate evolua atât în bandă, cât şi în avanposturi. În recenta încheiată stagiune a Ligii a IV-a, „Vanez” a marcat 26 de goluri în tricoul buzoienilor, fiind al doilea marcator din Crâng după Babageanu. Stângaci, cu abilitatea de a controla balonul foarte bine în regim de viteză, Andrei este deficitar la jocul aerian. Cîmpeanu este unul dintre jucătorii cu perspective pentru eşaloanele superioare, de la care suporterii buzoieni au mari aşteptări.

Sursă foto: SCM Gloria Buzău

Dragoş Ceauşel, fundaş central (32 de ani, născut la Nehoiu, judeţul Buzău). Transferat în pauza competiţională a ultimului sezon, Ceauşel este unul dintre stâlpii defensive buzoiene. Vârsta înaintată reprezintă un gir pentru măcar încă două sezoane în tricoul buzoienilor, chiar dacă aceştia vor promova în liga secundă. Un plus al fundaşului central din Crâng îl reprezintă experienţa în ligiile superioare, un atu totodată şi pentru coechipierii săi mai tineri. În retur, Dragoş a reuşit să înscrie o singură dată.

 

Sursă foto: SCM Gloria Buzău

Alexandru Crăciun, fundaş lateral (25 de ani, născut la Buzău, judeţul Buzău). Fost junior al FC Gloria Buzău, acolo unde a fost antrenat de Gabi Marcu, în prezent tehnician al clubului de fotbal juvenil Atletic Kids, Crăciun este unul dintre jucătorii tineri, de la care toată lumea are mari aşteptări. Jocul constant şi simplu, alături de răutatea „pozitivă” şi capacitatea la efort sunt câteva dintre avantajele jucătorului de la SCMGB. Crăciun are şanse reale să devină, alături de Cîmpeanu, Bobe şi Mihăescu, unul dintre fotbaliştii care pot evolua pentru formaţia din Crâng în eşaloanele superioare.

Sursă foto: SCM Gloria Buzău

Gabriel Mihăescu, mijlocaş (23 de ani, născut la Buzău, judeţul Buzău). În ciuda vârstei, Mihăescu este unul dintre jucătorii buzoieni cu mare experienţă la nivelul cluburilor cu notorietate din ţară. Puştiul buzoian a înscris de 23 de ori în actuala stagiune şi se remarcă prin determinare, tehnică şi luciditatea pe care o arată în joc. Ajuns pe mâna unui tehnician de valoare, Mihăescu poate „exploda”, având potenţialul de a deveni una dintre surprizele plăcute ale fotbalului buzoian.

 

 

Sursă foto: SCM Gloria Buzău

Cristian Zaplaic, fundaş central (21 de ani, născut la Buzău, judeţul Buzău). Descoperit de Gabi Ibriş, primul antrenor al formaţiei FC Buzău, echipa care i-a cedat locul în Liga a IV-a actualei SCM Gloria Buzău, Zaplaic are un fizic impresionant pentru vârsta sa, calităţi care îl recomandă pentru postul de fundaş central. „Şlefuit” de mâini dibace, tânărul jucător din Crâng poate deveni o piesă importantă în angrenajul buzoienilor pentru următorii ani, sau în antiteză se poate pierde la fel de uşor cum a apărut. Cristian a marcat de 4 ori în stagiunea 2017-2018.

 

Sursă foto: SCM Gloria Buzău

Mihai Babageanu, atacant (25 de ani, născut la Bucureşti). Despre jucătorul care şi-a adjudecat titlul de cel mai bun marcator în liga a IV-a, sezonul `17 – `18 nu sunt prea multe date privitoare la activitatea sa în fotbal. La minifotbal însă, tânărul vârf are o activitate impresionantă, participând în majoritatea competiţiilor de anvergură din Bucureşti. La Buzău, Babageanu a cunoscut apogeul. A fost convocat în selecţionata judeţului pentru UEFA Regions Cup, a câştigat campionatul Ligii a IV-a şi a primit titlul de golgheter. Atacantul din Crâng a înscris 53 de goluri pentru SCMGB în toate competiţiile din stagiunea recent încheiată. 29 dintre acestea l-au ajutat să primească trofeul individual amintit anterior.

Sursă: Federaţia Română de Minifotbal

Gabriel Bogdan Bobe, atacant (25 de ani, născut la Buzău, judeţul Buzău). Bobe a început fotbalul la Concas Buzău, devenind spre sfârşitul junioratului unui dintre tinerii cu mari perspective din fotbalul buzoian. Cu prezenţe în echipa naţională de minifotbal şi cu nenumărate titluri individuale la competiţiile de profil din ţară şi străinătate, buzoienii încă aşteaptă ca acesta să confirme la nivelul primelor două ligi. Printre calităţile acestuia se numără tehnicitatea ieşită din comun, cea care i-a atras porecla de „Magicianul”. Un alt avantaj îl reprezintă conducerea balonului în regim de viteză şi driblingul. Deşi a jucat returul apărând emblema echipei din Crâng, Bobe nu a înscris decât de şapte ori, buzoianul dovedindu-se altruist în faţa porţii, acolo unde a preferat să paseze colegilor din atac. Punctele sale slabe sunt reprezentate de lovitura de cap şi de faptul că uneori complică jocul în detrimentul fazelor simple. La vârsta sa, Bobe a strâns suficiente jocuri la nivelul eşaloanelor 2 şi 3 din ţară, astfel încât să devină deja unul dintre cei mai importanţi jucători din vestiarul lui Tudose.

Sursă foto: SCM Gloria Buzău

Puşcă Costin, fundaş (34 de ani, născut la Buzău, judeţul Buzău). Fără doar şi poate, principalul stâlp al defensivei echipei buzoiene. Transferat în mercato din pauza competiţională de iarnă, Puşcă Costin este cel mai experimentat jucător din lotul SCMGB. Metalul Buzău a fost ultima echipă la care a evoluat Puşcă, care de-a lungul carierei şi-a mai trecut în CV: CSM Râmnicu Sărat, Olimpia Râmnicu Sărat şi FC Gloria Buzău (liga 3 şi 2). Performanţele buzoianului în sport sunt impresionante, cel puţin privind activitatea sa în minifotbal, acolo unde s-a dovedit a fi un component de bază al echipei naţionale. Atât timp cât îl vor ţine „gladiolele”, Costin Puşcă este un câştig pentru orice echipă. Buzoianul se remarcă prin siguranţa în joc pe care o dă coechipierilor, datorată unor calităţi precum clarviziune, fizicul de atlet, tehnicitate şi experienţă.

 

Sursă foto: SCM Gloria Buzău

Alin Bălan, mijlocaş central (29 de ani, născut la Buzău, judeţul Buzău). Zis şi „Bau Bau”, Bălan este unul dintre jucătorii cu mare experienţă în ligiile inferioare, la futsal şi la minifotbal. Jucătorul lui Gheorghiţă Rădulescu are capacitatea de a decide meciurile de unul singur, până la un anumit eşalon valoric, fapt care l-a propulsat în această iarnă în echipa buzoienilor. Negocierile nu au fost uşoare, însă cerinţele au fost îndeplinite, iar jucătorul de suflet al omului de afaceri din Poşta Câlnău a îmbrăcat tricoul formaţiei din Crâng. „Bau Bau” a reuşit să înscrie opt goluri pentru SCMGB. Absenţa sa inexplicabilă din actul final al Cupei României, faza judeţeană a dus, în opinia noastră la pierderea trofeului de către buzoieni.

Rămâi pe Buzăul Sportiv pentru a vedea în exclusivitate care sunt ultimele transferuri ale secţiei de fotbal!

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.