Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Situaţia formaţiei de liga a IV-a, FC Buzău, se agravează de la zi la zi. Gruparea patronată de Ionel Turturică are restanţe de câteva luni către jucătorii antrenaţi de Vasile Tudose, în cazul unora sumele datorate ajungând la câteva mii de lei. Fotbaliştii buzoieni nu au mai rezistat, iar sub protecţia anonimatului ne-au oferite câteva declaraţii privitoare la situaţia financiară:

„Sunt băieţi care vin la meciuri din alte localităţi şi şi-au plătit benzina din banii lor. În loc să îşi primească banii pentru jocuri, ei contribuie indirect la finanţarea echipei. De două ori am avut discuţie cu dl. Turturică pentru bani şi ne-a spus să aşteptăm banii de la Primăriei, că vor veni. Am înţeles că au fost aprobaţi 50.000 de lei pentru FC Buzău, dar noi nu am primit nici un leu. Nu mai înţeleg ce se întâmplă şi nici unul dintre noi nu vrea să ajungă bătaia de joc a lui Turturică” – fotbalist FC Buzău.

„La unele meciuri merg cu maşina mea. La antrenamente tot cu ea. Păi, ea înţelege că nu am bani? Nu înţelege, că-i cumpăr benzină din banii mei.” ne-a declarat amar un component al FC Buzău.

Printre jucătorii neplătiţi se află fotbalişti cu ştate vechi la nivelul ligilor inferioare din România. Nemulţumirile acestora sunt cunoscute atât apropiaţilor, cât şi oficialilor echipei. Iată ce a declarat unul dintre părinţii jucătorilor antrenaţi de Vasile Tudose:

„Fiul meu are de primit peste 2000 de lei, banii pentru ultimele două luni. Eu îi dau bani de la mine să vină săptămânal din Bucureşti la meciurile echipei. Maniera în care a fost tratat copilul l-a dezamăgit, atât pe el, cât şi pe mine. Eu nu vreau să creadă copilul meu că este bătaia de joc a cuiva, aşa că o să-l împrumut eu pe dl. Turturică cu 2000 de lei să îi dea banii băiatului, să nu-l mai văd supărat. Ultima dată i-a zis: <<Du-te, bă, la primar (n.r Constantin Toma), să-ţi dea el banii!>> Cum să zici aşa ceva după ce mai bine de un an te-ai folosit de copil?”

FOTO | PRIMARUL CONSTANTIN TOMA, UN APROPIAT AL LUI IONEL TURTURICĂ

Nu au vrut să intre în teren

Înaintea unui joc, fotbaliştii buzoieni nu au vrut să se prezinte şi prin vocea căpitanului i-au comunicat patronului Ionel Turturică această decizie. Redăm animat conversaţia purtată de acesta cu liderul echipei, în faţa unei părţi a vestiarului FC Buzău:

– Să trăiţi, nea Ionel! Scuze că vă deranjez, da` băieţii au zis că nu vor să intre în teren, că nu şi-au primit banii!

– Care nu vrea să intre, mă? Care?
– Eee… mai mulţi…
– Păi şi tu ce faci? Intri?
– Aaa, da nea Ionel, cum să nu! 🙂

La un pas de bătaie

Potrivit surselor noastre din interiorul echipei, patronul buzoienilor a avut două conflicte cu jucătorii buzoieni, din cauza plăţilor restante din ultimele 12 luni, ultimul fiind la un pas să degenereze. Doar intervenţia tehnicianului Vasile Tudose a făcut ca disputa verbală să nu devină una fizică. Potrivit acestora, jucătorii FC Buzău regretă plecarea antrenorul Gabi Ibriş, care „se lupta pentru banii noştrii”. 

Ionel Turturică nu a putut fi contactat pentru a îşi expune punctul de vedere.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.