Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Evoluția handbalistelor a dezamăgit nu doar suporterii buzoieni, ci și conducerea clubului din Crâng, care a luat primele măsuri pentru stagiunea 2024-2025 încă din iarna lui 2023. Daniel Anca, principalul formației a fost anunțat că va fi înlocuit cu francezul Pablo Morel (n.r. 41 de ani), un tânăr tehnician din Franța, iar parcursul buzoiencelor din a doua parte a întrecerii interne a fost unul oscilatoriu. Vestea că Anca nu va continua pe banca tehnică, rezultatele care nu se identificau cu așteptările suporterilor și cu obiectivele clubului prezidat de Cristian Ceaușel, au făcut ca SCMGB să fie departe de formația care în urmă cu trei ani câștiga Cupa României.

Morel, care vine de la Brest Bretgne (n.r. prima ligă din Franța) este o piesă importantă în angrenajul gândit de președintele SCMGB pentru ca echipa buzoiană să ajungă în grupele unei competiții europene. Francezul va veni la Buzău alături de staff-ul său format din Clement Petit și Jean-Etienne Mattiuzzo, antrenor secund, respectiv antrenor cu portari. Sosirea lui Morel în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” vine la pachet cu cel puțin șapte transferuri în tabăra handbalistelor din Buzău, schimbări menite să aducă un plus de valoare și o constantă ridicată în evoluții pentru îndeplinirea obiectivelor propuse pentru sezonul 2024-2025.

Ceaușel: „De data aceasta vom lucra cu profesioniști!”

Pablo Morel și staff-ul său sunt primii francezi care vor pregăti o echipă din Liga Florilor, iar venirea acestora la Buzău a entuziasmat conducerea clubului buzoian.

„Sunt entuziasmat în privința venirii domniei sale, el este la fel, dornic să facă treabă la Buzău pentru că ne-am propus obiective îndrăznețe, dar nu imediate. Pablo Morel a construit lucruri pe care ni le dorim și noi la Buzău, lucruri pe care consider că am început să le realizăm încă de la semnarea contractului de colaborarea cu dumnealui. Cu riscul de a mă repeta, îmi mențin entuziasmul pentru că de această dată vom lucra cu profesioniști desăvârșiți, oameni care au în spate școala franceză, o școala solidă, a campioanei mondiale, europene și olimpice. Sperăm că toate aceste principii care au făcut performanțe notabile să fie aplicate și în cadrul echipei noastre.”, a declarat Cristi Ceaușel, președintele SCM Gloria Buzău.

„Ne dorim ca experiența de 10-15 ani a acestui staff să ne ajute să mergem în cupele europene, cu o prezență mai îndelungată decât precedentele.Primul pas este acela de a ne recâștiga acest drept (n.r. de a reprezenta România în cupele europene intercluburi), apoi să vedem cum vom reuși ca în cel de-al doilea sezon să avem o prezența mult mai consistentă în întrecerile europene.”, a mai adăugat șeful din Crâng.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.