VIDEO. Bani europeni pentru stadionul de atletism

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

stadion-atletism-buzau

Stadionul de Atletism, locul care găzduieşti cei mai mulţi sportivi amatori din Buzău ar putea fi modernizat graţie unui proiect european prin care administraţia locală încearcă să atragă aproximativ 200.000 de euro. Reprezentanții primăriei dau asigurări că accesul la baza sportivă va fi în continuare gratuit.


Arena pe care simpli cetăţeni sau sportivi din cadrul cluburilor buzoiene practică un sport a trecut în această primăvară printr-o serie de modificări, menite să îmbunătăţească condiţiile pe care stabilimentul sportiv le oferă.


Stadionul de la Fabrica de Lapte, aşa cum este cunoscută în rândul buzoienilor baza sportivă de lângă patinoar, beneficiază de cea mai bună suprafaţă naturală de joc din judeţ, care rivalizează cu cea a arenei „Gloria”. Din păcate, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre suprafaţa pistei de atletism, care din cauza lipsei de fonduri a fost neglijată de autorităţile locale.

Reprezentanţii autorităţilor locale nu au accesat fonduri europene pe nici un segment dedicat sportului sau reabilitării bazelor sportive, tocmai de aceea în curând va fi depus un proiect al cărui scop este îmbunătăţirea condiţiilor existente pe arena de la marginea oraşului.

Oficialii de la Palatul Comunal speră să obţină în jur de 150.000 – 200.000 de euro pentru refacerea  bazei sportive, astfel încât aceasta să ofere cele mai bune condiţii buzoienilor, indiferent dacă aceştia practică sau nu un sport de performanţă.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.