VIDEO. Doliu în Crâng! Vezi aici ultimul interviu dat de Petre Comănescu

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

comanescu

Petre Comănescu , fost fotbalist la Gloria Buzau, Victoria București, FCM Brasov și Rapid, a decedat azi-noapte, fiind răpus de o boală cumplită: cancer. În ultimele clipe ale vieții, Comănescu era internat la terapie Intensivă, la un spital din Cluj. Ultima oară, Comănescu a activat ca antrenor la juniorii Gloriei Bistriței.

Zi neagră pentru gruparea din Crâng. Unul dintre artizanii celei de-a doua promovării pe prima scenă a fotbalului românesc, fundaşul Petre Comănescu a decedat aseară, în urma unei lungi suferinţe. Fostul apărător adunase peste 200 de prezenţe în Divizia A. Fostul mare fundaş al Gloriei Buzău, Petre Comănescu, a murit la doar 51 de ani, din cauza unei boli incurabile cu care fusese diagnosticat recent. Petre Comănescu a pus umărul la promovarea echipei noastre în Divizia A pe atunci, în 1984, şi timp de 10 ani a adunat peste 200 de apariţii pe prima scenă a fotbalului românesc, pentru Gloria Buzău, Victoria Bucureşti, FCM Braşov şi Rapid.

Cele mai importante competiţii sportive din lume se văd live online pe Buzăul Sportiv! Eşti doar la un click distanţă de cele mai importante campionate de fotbal din lume! Vezi aici Primera Division, Serie A, Premier League sau meciurile din Liga I.

Petre Comănescu a fost unul dintre eroii uitați ai Gloriei Buzău. A făcut parte din generația care, în stagiunea 1984-1985, reușea promovarea grupării din Crâng în Divizia A la fotbal, pentru ca apoi s-o „cocoațe” până pe locul 5 în campionat. I-a asigurat inclusiv galoane europene. În semifinalele Cupei Balcanice, Gloria Buzău a fost eliminată de Panionios Atena, dar Comănescu a rămas cu un dar de suflet din Grecia: s-a îndrăgostit de Vechea Eladă, unde s-a întors peste ani. În prezent, doar familia și prietenii apropiați știu amănunte despre viața lui Comănescu. Fostul fundaș dreapta și-a pierdut urma, după ce a decis să plece din țară, pentru a o lua de la capăt în Insula Rhodos.

Originar din Bacău, fostul jucător de la CSM  Borzești a ajuns în Crâng, după ce într-o partidă cu Gloria a dat golul victoriei și a fost remarcat de buzoieni, fiind adus la echipa la care s-a consacrat de la ASA Buzău, unde își efectua stagiul militar. Comănescu s-a căsătorit a doua oară, după ce își vânduse totul în Bistrița. A plecat în Grecia. Nu l-au speriat veștile că Grecia este definiția crizei. Pe Insula Rhodos, Comănescu închira mașini și nu s-a rupt total de fotbal, pregătind o perioadă formația locală, care evoluat în divizia a IV-a elenă. În ultima perioadă s-a ocupat de pregătirea unei grupe de copii şi juniori a clubului Gloria din localitate.

INTERVIU ACORDAT DE PETRE COMĂNESCU ÎN 2013

Petre Comănescu este unul dintre eroii uitați ai Gloriei Buzău. A făcut parte din generația care, în stagiunea 1984-1985, reușea promovarea grupării din Crâng în Divizia A la fotbal, pentru ca apoi s-o cocoațe până pe locul 5 în campionat. I-a asigurat inclusiv galoane europene. În semifinalele Cupei Balcanice, Gloria Buzău a fost eliminată de Panionios Atena, dar Comănescu a rămas cu un dar de suflet din Grecia: s-a îndrăgostit de Vechea Eladă, unde s-a întors peste ani. În prezent, doar familia și prietenii apropiați știu amănunte despre viața lui Comănescu. Fostul fundaș dreapta și-a pierdut urma, după ce a decis să plece din țară, pentru a o lua de la capăt în Insula Rhodos.

„Trăiesc mai bine decât în România”

Originar din Bacău, fostul jucător de CSM Borzești (într-o partidă cu Gloria a dat golul victoriei și a fost remarcat de buzoieni, fiind adus la echipa la care s-a consacrat de la ASA Buzău, unde își efectua stagiul militar), Comănescu s-a căsătorit a doua oară, și-a vândut totul în Bistrița și a plecat în Grecia. Nu l-au speriat veștile că Grecia este definiția crizei. Pe Insula Rhodos, Comănescu închiriază mașini și nu s-a rupt total de fotbal, pregătind o perioadă formația locală.

Vrei reclamă? Cea mai bună ofertă de publicitate ţi-o oferim noi. Click aici pentru mai multe detalii.

„Pe insulă nu e criză, ca pe continent. N-am de ce să mă plâng în Grecia. Trăiesc mai bine decât în România, unde am avut un minirestaurant în Bistrița, pe care însă am fost nevoit să-l închid, fiindcă nu mergea”, își începe relatarea Petre Comănescu.

La Atena și-a cumpărat inele de logodnă

În urmă cu un deceniu, Comănescu s-a recăsătorit în Bistrița, orașul în care se stabilise: „Din prima căsătorie am un băiat, care este plecat în Italia, iar din cea actuală, soția are două fete. Muncesc la un rent-a-car. Închiriez mașini pe insulă pentru turiști, iar o perioadă am antrenat echipa locală, Colossos Castro, care este în Divizia D din Grecia. Este o formație care ar putea evolua în «B»-ul de la noi. Are condiții de pregătire cum nu prea găsești nici în Liga I, mai ales că am văzut și eu cum se plimba Steaua pe la Buftea în sezonul trecut, fiindcă n-avea unde să se antreneze. Parcă a fost ceva predestinat să mă întorc în Grecia. Am venit prima oară aici cu Gloria Buzău, în Cupa Balcanică. Atunci mi-am cumpărat inelele de logodnă din Atena. Mi-a plăcut mult Grecia și uite că viața a făcut să mă întorc în această țară”, își spune, pe scurt, povestea vieții Petre Comănescu (49 de ani), blondul care odinioară le zbura pălăria din cap celor din tribuna buzoiană cu raidurile de pe banda dreaptă a Gloriei.

Pe Buzăul Sportiv ai livescore cele mai importante evenimente sportive din lume. Fie că vorbim de fotbal sau polo pe iarbă, bob sau înot, aici afli rezultatele în timp real! Click pentru detalii!

„Lui Ilie Stan îi spuneam «Țărănușul»”

Din echipa care făcea furori în România au rămas doar amintirile. „La Gloria aveam atunci un grup extraordinar. Chiar dacă vedetă era Dudu Georgescu, care avea 37 de ani, era un respect deosebit între toți ceilalți băieți. Am stat în cameră cu Mircea, apoi l-am luat pe Ilie Stan. Îi spuneam «Țărănușul» fostului antrenor de la Steaua, fiindcă era născut în Pogoanele. Când a venit la echipă, am scăpat eu de cărat gențile cu echipament. Misiunea asta i-a revenit lui. Eu eram cel mai tânăr de la echipă, până să vină Ilie. Era un copil, dar a crescut mult pe lângă noi”, spune fostul apărător, care a rămas în memoria colectivă a microbiștilor buzoieni drept „fundașul cu plete de aur”.

Sursă interviu: sport24h.ro

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.