VIDEO. Fiica unui fost mare antrenor de la Gloria Buzău, reţinută pentru 24 de ore! În acelaşi dosar au fost audiaţi mai mulţi profesori de la LPS

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

ionelia-linta

UPDATE 2: Directorul Colegiului Tehnic, profesorul Robert Harabagiu, a fost reținut de procurori pentru 24 de ore și a fost scos cu cătușe la mâini din sediul Parchetului. Surse apropiate anchetei spun că au mai fost reținute încă două cadre didactice – Ionelia Lință, profesor de Chimie de la Liceul „C. Nenițescu”, și Mirela Stanciu, profesor de Informatică, de la Liceul cu Program Sportiv – iar alte trei se află sub control judiciar.

Cele mai importante competiţii sportive din lume se văd live online pe Buzăul Sportiv! Eşti doar la un click distanţă de cele mai importante campionate de fotbal din lume! Vezi aici Primera Division, Serie A, Premier League sau meciurile din Liga I.

Ionelia Linţă, fiica fostului antrenor Gheorghe Linţă, de la Centrul de copii şi juniori „Jean Luca” al Gloriei Buzău a fost reţinută, alături de încă doi profesori, pentru 24 de ore, în cazul fraudării Bacalaureatului din 2013. Mâine, procurorii vor solicita prelungirea mandatelor pentru 30 de zile.

UPDATE 1: În legătură cu audierile de astăzi Parchetul de pe lîngă Tribunalul Buzău a transmis un comunicat de presă în care precizează: Biroul de informare publică si relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: Astăzi, 01.04.2015, urmare autorizării dispusă de instanța de judecată s-au efectuat percheziții domiciliare la mai multe adrese din județul Buzău și s-a realizat aducerea la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a unor persoane în vederea audierii și luării măsurilor procedurale legale. În prezenta cauză se fac cercetări față de mai multe cadre didactice care au făcut parte din Comisia de bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2013 și care au avut calitatea de profesori corectori, sub aspectul infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale și infracțiuni de corupție. Sesiunea de bacalaureat august-septembrie 2013 a fost organizată conform reglementărilor în vigoare la Centrul de Evaluare Zonală din județul Buzău de la Liceul cu program sportiv din municipiul Buzău. Procurorii instrumentează cauza cu sprijinul I.P.J. Buzău, Serviciul Județean Anticorupție Buzău, beneficiind de suportul tehnic și informativ de specialitate al S.P.I.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău urmează să aducă, astăzi, la audieri, mai mulți profesori, suspecți în ancheta legată de fraudarea examenelor de bacalaureat din dosarul disjuns din cel al în care inginerul instructor Viorel Mirițescu, fost director al Licelului Vernești. Acesta a fost trimis în judecată, zilele trecute, într-o cauză ce vizează traficul de influență pentru promovarea Bacalaureatului în anii trecuți, de către elevi ori foști elevi de la mai multe licee din Buzău.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, vor fi audiate cadre didactice cunoscute de la trei instituții de învățământ buzoiene, membri ai comisiilor de Bac. S-ar părea că este vorba despre profesori de la Liceul ”Costin Nenițescu” (nr. 5), Colegiul Tehnic (Liceul nr. 7) și Liceul cu Program Sportiv.

Sursă: Opinia Buzău

Pe Buzăul Sportiv ai livescore cele mai importante evenimente sportive din lume. Fie că vorbim de fotbal sau polo pe iarbă, bob sau înot, aici afli rezultatele în timp real! Click pentru detalii!

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.