VIDEO | Habemus Gloria! Proiectul de înfiinţare al SCM Gloria Buzău, aprobat de CLM

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Înfiinţarea SCM Gloria Buzău a primit girul consilierilor locali după şedinţa extraordinară care a avut loc joi dimineaţă, în Palatul Comunal. La cea de-a doua strigare, liberalii şi-au dat acordul pentru a fi întrunite două treimi din numărul total de voturi, condiţie ca proiectul să fie aprobat. 

„Au fost nişte propuneri, oameni care, în primul rând, au dorit ei să fie. În al doilea rând, ne-am uitat şi ca să reprezinte sportul în diversitatea lui şi singura propunere pe care am avut-o eu a fost domnul Cristian Ceauşel, care este un om de cifre, m-a ajutat foarte mult şi în Primărie, este consilierul meu personal pe probleme economice şi financiare, şi sper ca, şi prin el, să controlez banii care se dau acestui club sportiv, pentru că nu voi permite să se cheltuie niciun ban aiurea aici” – Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

CONSTANTIN TOMA, PRIMARUL MUNICIPIULUI BUZĂU

Cine s-a abţinut: Constantin Ionescu (independent).
Cine votat pentru: toţi consilierii PSRo, PSD şi PNL.

Proiectul privind înfiinţarea noii entităţi sportive a suferit câteva modificări, faţă de primele hârtii prezentate în CLM. Cele mai importante dintre acestea sunt menţionate în rândurile următoare, alături de un scurt comentariu:

► Proiectul iniţial prevedea înfiinţarea noii enităţi sportive cu doar cinci ramuri active, anume: fotbal, rugby, handbal, sportul pentru toţi şi atletism. Noul proiect prevede şase ramuri. Este vorba despre handbal, rugby, fotbal, atletism, cele care erau prevăzute iniţial, alături de şah şi modelism, ambele adăugate ulterior. Din proiectul de joi a lipsit secţia „sportul pentru toţi”, o aberaţie inclusă în proiectul iniţial.
► Proiectul iniţial prevedea doar două persoane ca membrii ai Comitetului Director. Aurelian Poteraşu, directorul şcolii nr. 11 din Buzău, alături de Constantin Mircea, fostul jucător al Gloriei Buzău, profesor de sport în cadrul instituţiei de învăţământ menţionate anterior. Modificările cuprind încă trei nume: Gabriel Ioan Nicolau, directorul CSS Buzău; Cristian Ştefan Ceauşel, consilierul personal al Primarului Mun. Buzău şi George Cristian Ciubotaru, profesor în cadrul LPS Buzău. Ultimele trei nume nasc nişte semne de întrebare, pertinente considerăm noi. Gabi Nicolau este unul din numele de care se leagă performanţele recente ale CSS Buzău, însă numirea sa ar putea să îi dea probleme de incompatibilitate cu funcţia deja deţinută în cadrul Clubului Sportiv Şcolar. Numirea consilierului personal al primarului în organul de conducere al unui club care se vrea reprezentativ pentru judeţul Buzău, în detrimentul unor consilieri locali sau a altor persoane cu experienţă în sport este o alegere mai degrabă personală, egoistă a edilului buzoian, decât una capabilă, îndreptăţită de CV şi experienţă să ţină frâiele unul club precum SCM Gloria Buzău. Al treilea nume, profesorul Ciubotaru, nu este recomandat de activitatea sportivă pentru o asemenea poziţie.
► Cea mai amuzantă parte a proiectului priveşte elementele de identificare. SCM Gloria Buzău urmează să evolueze în roşu şi albastru, culorilor consacrate în sportul buzoian. Nimic neobişnuit până aici. Sigla urmează să aibă ca element central Palatul Comunal, stilizat (n.r. pe fundal), pe centru (prim-plan) inscripţia „SPORT CLUB MUNICIPAL GLORIA BUZĂU”. Emblema folosită de SC FC Gloria Buzău SA în Liga I îl avea pe vulturul Ilie în prim plan, alegere mai inspirată. Sub elemente grafice enumerate anterior se va găsi inscripţia „HAI BUZĂU, BUZĂU”. Practic, pe noua siglă se va afla refrenul cunoscutei melodii semnate de Benone Sinulescu, „Cât e Siriul de mare”, o lipsă clară de inspiraţie a autorităţilor locale. Însăşi repetiţia „Buzău, Buzău” pe un logo denotă criza de imaginaţie prin care trec aleşii locali. O opţiune logică şi aleasă de majoritatea cluburilor sportive pentru zona inferioară a emblemei o reprezintă anul fondării entităţii sportive.

Rămâi pe Buzăul Sportiv pentru mai multe amănunte din şedinţa care a dat naştere Sport Clubului Municipal Gloria Buzău!

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.