VIDEO. Handbalistele au zile grele. Fără bani de la Primăriei, HM Buzău mizează pe CJ

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Sportul buzoian se prăbuşeşte tot mai mult pe zi ce trece. După ce Primăria Buzău se află în imposibilitatea de a efectua plăţi către orice club sportiv, echipa de handbal feminin caută sprijin la Consiliul Judeţean. Buzoiencelor le-au fost alocate două miliarde, din care nu au primit decât 140 de milioane, la începutul anului.

Primăria Buzău a sistat finanţarea către orice club sportiv din municipiu din cauza arieratelor pe care trebuie să le achite în perioada imediat următoare. Fănică Bîrlă, viceprimarul cu atribuţii de primar, nu a putut oferi un răspuns cert în privinţa proximei plăţi către orice entitate de profil sportiv.

După Gloria Buzău, care a fost ştearsă de pe lista finanţărilor de la Palatul Comunal, încă de la începutul anului, cea mai grea situaţie financiară o traversează Handbal Municipal Buzău, echipă care la sfârşitul lunii va participa la barajul pentru accederea în primul eşalon. Oficialii buzoieni se bazează pe cele două miliarde de la Consiliul Judeţean şi sunt sceptici în privinţă unui virament de la Palat în perioada imediat următoare.

Jucătoarele antrenate de Romeo Ilie sunt cu gândul la meciurile care vor avea loc la sfârşitul lunii, iar vestea instabilitaţii financiare poate compromite toate eforturile acestora de a prinde poziţia secundă, cea care le-a asigurat biletele pentru baraj. Buzoiencele consideră că au un culoare favorabil pentru Liga Naţională.

Handbal Municipal Buzău va încerca să promoveze în Liga Naţională, la sfârşitul lunii, atunci când va participa la un turneu de baraj la care vor mai lua parte CS Măgura Cisnădie şi CSM Slatina.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.