VIDEO. HM Buzău a început cu dreptul noua stagiune

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

 hm-buzau-danubius-galati

Echipa feminină Handbal Municipal a debutat cum nu se poate mai bine în noua ediție de campionat. Jucătoarele pregătite de Romeo Ilie au câștigat la 8 goluri diferență, în deplasare, cu CSU Danubius Galați. Buzoiencele vor evolua etapa viitoare pe teren propriu împotriva formației Universitatea Târgoviște. Echipa masculină a început tot cu o victorie, 43 la 13 cu Vicov Bucovina.


Handbal Municipal s-a temut degeaba înaintea partidei de la Galați. Buzoiencele au controlat jocul de la un capăt la altul, adversara de ieri punând probleme oaspetelor de rare ori. Prima repriză nu a avut practic istoric. Rând pe rând Anca Lipan, Simona Duță și Roxana Tabarcea au perforat poarta gazdelor, toate trecandu-și în cont câte 7 goluri. La pauză scorul era deja 19 la 10 pentru Municipal. Partea a doua a semănat foarte mult cu repriza I. Jucătoarele pregătite de Romeo Ilie au dominat autoritar, chiar dacă pe final au mai redus puțin motoarele. Asta și pentru faptul că antrenorul a decis să ruleze întreg lotul. Echipa buzoiană s-a instalat în fruntea clasamentului alături de Rapid CFR București și poate rămane acolo mai multe etape, deoarece Municipal va avea în continuare un program lejer.

Universitatea Târgoviște este cea mai slabă echipă din campionat și nu se punea problema să încurce echipa buzoiană. În schimb, clubul din Dâmbovița este superior la capitolul financiar. Bugetul formației pe sezon se situează în jurul sumei de 600.000 de lei. Aproape triplu cât primește Municipal Buzău.
O zi mai devreme, echipa masculină Handbal Club 2012 Buzău a debutat tot cu dreptul. HC a obținut cea mai categorică victorie a etapei, 43 la 13 cu CS Vicov Bucovina și ocupă prima poziție în clasamentul diviziei secunde.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.