VIDEO. Iată noutăţile din lotul HM Buzău!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Reunirea echipei locale de handbal feminin nu a adus decât două nume noi în vestiarul formaţiei pregătite de Romeo Ilie. Este vorba despre portăriţa Delia Bohotici şi Alexandra Vişan, o junioară de perspectivă de la Focşani. Tot în pauza competiţională, HM Buzău a renunţat la două jucătoare: interul Bidaşcu şi portăriţa Tănase.
Lotul echipei locale de handbal feminin nu a suferit mari modificări în această pauză competiţională de iarnă. După plecarea interului Bidaşcu şi a portăriţei Tănase, gruparea prezidată de Ştefan Miloş a adus alte două handbaliste.  Handbal Municipal a renunţat la înţelegerea cu portăriţa Carmen Tănase, în locul ei fiind readusă Delia Bohotici, jucătoare care a mai îmbrăcat tricoul echipei buzoiene, când trupa antrenată de Romeo Ilie evolua în Liga Naţională. A mai fost transferată Alexandra Vişan, de la Focşani, jucătoare obişnuită cu prezenţa la loturile naţionale de junioare.
Reîntoarsă în vestiarul buzoiencelor, Delia este încrezătoare în şansele pe care gruparea antrenata de Romeo Ilie le are în privinţa promovării în Liga Naţională. Fostă jucătoare de primă divizie, Bohotici consideră decisiv duelul cu Danubius Galaţi.
Antrenorul Romeo Ilie este mulţumit de forma fizică arătată de jucătoare la revenirea din scurta pauză competiţională. HM Buzău va disputa în perioada imediat următoare o serie de meciuri de verificare.
Buzoiencele vor pleca mâine la Piteşti, acolo unde vor înfrunta mai mult echipe din liga secundă, în cadrul unui turneu de pregătire de trei zile.

Echipa de handbal feminin va primi finanţări noi din mediul privat

Anul a început cum nu se putea mai bine pentru echipa locală de handbal feminin. Noile prevedere ale Codului Fiscal vin în sprijinul cluburilor, iar formaţia prezidată de Miloş este prima care va beneficia de aceste facilităţi. Administratorii unui lanţ de retail şi fast-food din Buzău vor finanţa pentru o perioadă activitatea grupării antrenate de Romeo Ilie.

Jucătoarele formaţiei locale de handbal feminin s-au reunit, luni, în vederea pregătirii returului de campionat. Anca Lipan – Ionescu, cea mai experimentată jucătoare din lot, a vorbit despre planurile echipei, precum şi despre şansele de a îndeplini obiectivul pentru stagiunea curentă. Proprietarii unor magazine de retail şi ai unui lanţ de fast-food-uri din oraş au decis să se implice în lumea sportului. Profitând de noile prevederi ale Codului Fiscal, care aduce beneficii atât societăţilor, cât şi cluburilor sportive, au încheiat un acord pentru o scurtă perioadă de timp cu gruparea buzoiană, singura “în cărţi” pentru accederea în primul eşalon. Înaintea returului de campionat, Handbal Municipal Buzău se află pe poziţia secundă a primei serii din Divizia A, cu 28 de puncte, la egalitate cu liderul Danubius Galaţi. Primul meci oficial din 2016 va avea loc pe 16 ianuarie, atunci când trupa antrenată de Romeo Ilie se va deplasa la Târgovişte, pentru jocul cu CSU din localitate.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.