VIDEO. La nici 100 de km de regiunea ISIS, “Iliesta” a îndurat iadul în Irak. “Iliesta” dezminte. Cel mai cunoscut antrenor buzoian dă cu Jaber de pământ

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Ilie Stan a avut parte de condiţii “draconice” la propriu şi la figurat, la ultima experienţă petrecută în afara graniţelor. Tehnicianul buzoian a antrenat la nici 100 de kilometri de regiunea în care gruparea radicală ISIS îşi are sediul central. După nici 6 luni, “Iliesta” a decis să revină în România.
Ajuns la FC Zakho, în Irak, Ilie Stan a fost singurul antrenor străin din prima ligă. Vreme de aproape şase luni, tehnicianul buzoian s-a luptat cu propriii jucători, dar şi cu condiţiile slabe de infrastructură pentru a realiza o echipă care să se impună în prima divizie. Zakho se află în nordul Irakului, la mai puţin de 100 de km de regiunea ISIS, însă “Iliesta” a avut parte de un contract “puţin mai bun” ca la Steaua Bucureşti.
Antrenorul buzoienilor a recunoscut faptul că pentru a atinge performanţa în Irak e nevoie de foarte multa răbdare şi înţelegere, mai ales că nativii dau dovadă de o încăpăţânare ieşită din comună. Din zece partide disputate cu Ilie Stan îl rolul de “principal”, FC Zakho a pierdut un singur meci. În ciuda manierei în care s-a despărţit de gruparea din Kurdistan, Ilie Stan a spus că per total s-a simţit bine la formaţia din Zakho, acolo unde a lucrat de la zero cu majoritatea jucătorilor din lot, iar rezultatele au fost mai mult decât onorabile, în condiţiile date. Momentan, Ilie Stan a primit mai multe oferte de a antrena în străinătate, cu precădere tot în Orientul Mijlociu, însă buzoian îşi doreşte să ajungă la o înţelegere cu o gruparea din Liga I Română.

Ilie Stan dezminte zvonurile potrivit cărora acesta a fost îndepărtat de la cârma formaţiei FC Zakho pentru că ar fi cerut comisioane jucătorilor români. “Iliesta” consideră că a fost “lucrat” din interior şi că Salih Jaber, fostul jucător al Gloriei Buzău, totodată cel care a intermediat mutarea sa pe banca tehnică a irakienilor este de vină pentru tot ce s-a întâmplat.

Ilie Stan, tehnicianul buzoian al irakienilor de la FC Zakho, demis pentru că ar fi cerut bani jucătorilor români de la echipă, dezminte acuzele aduse de Salih Jaber, fostul jucător al Gloriei Buzău, în prezent căpitanul formaţiei antrenate ultima dată de “Iliesta”. Ilie Stan a spus că nu avea cum să ceară bani celor doi fotbalişti români, Florin Costea şi Cristian Daminuţă, atâta timp cât a renunţat la cei doi înaintea returului de campionat.
Din contră, tehnicianul buzoian s-a luptat pentru ca înţelegerile jucătorilor români să fie respectate, însă cerinţele sale sportive de la aceştia au fost pe măsură. Din păcate, Cristian Daminuţă nu s-a acomodat condiţiilor din Kurdistan, iar Florin Costea a fost mai mereu accidentat.
În ciuda scandalului iscat de declaraţiile lui Salih Jaber, Ilie Stan a spus că mulţumeşte conducerii clubului pentru perioada petrecută la Zakho şi că totodată regretă că nu a putut face mai mult din cauza unor criterii pe care antrenorul din Buzău nu a dorit să le enumere. Dintre cei trei jucători români care au îmbrăcat tricoul formaţiei irakiene, “Iliesta” a fost mai mult decât mulţumit de evoluţiile fundaşului Leca, fost jucător la Oţelul Galaţi şi Concordia Chiajna.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.