VIDEO. Liga a II-a se duce de râpă

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

PANO_20141025_124152999

Gloria Buzău va avea parte de un program mai lejer în partea secundă a campionatului. Retragerile din ultima perioadă, cauzate de problemele financiare ale combatantelor vor însemna pentru echipa din Crâng mai puţine meciuri oficiale în 2015. Jocurile nu influenţează obiectivul, acela de a încheia stagiunea în jumătatea superioară, dar stârnesc valuri în lupta pentru evitarea retrogradării.

La finalul sezonului ligii secunde ar trebui să retrogradeze patru echipe, conform regulamentului. Adică locurile 11 şi 12 din seria I, respectiv locul 11 din seria II, dar şi echipa care pierde meciul de baraj dintre ocupantele locului 10 din fiecare serie.
În condiţiile în care Săgeata va fi exclusă mai mult ca sigur, la reluarea campionatului, pentru a doua neprogramare, atunci şi în seria I va fi degringoladă.

Cu două locuri „ocupate”, nici de aici nu se mai poate retrograda direct. Cu alte cuvinte, singura primejdie o constituie barajul pentru salvarea de la retrogradare, dar orice nouă retragere din campionat va închide definitiv problema căderii din eşalonul secund.
Practic, acum echipele aflate în lupta pentru evitarea retrogradării sunt cu ochii pe formaţiile cu probleme, în speranţa că una dintre acestea va anunţa că nu va mai continua să joace în partea a doua a campionatului.
Scenariul prezentat anterior poate constitui un avanjat pentru buzoieni. Scăpate de grijile retrogradării, formațiile din subsolul clasamentului ar disputa restul partidelor din campionat ca pe o serie lungă de amicale, fără să se forţeze, fapt care ar putea fi în beneficiul grupărilor care „trag” tare pentru jumătatea superioară a clasamentului.
În altă ordine de idei, fotbaliştii antrenaţi de Ion Viorel vor disputa sâmbătă încă o partidă de verificare în faţa formaţiei din Mioveni, echipă aflată în seria a II-a a ligii secunde. Ultimul joc de pregătire înainte de reluarea campionatului va avea loc în deplasare.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.