VIDEO: Piedică în drumul spre titlul suprem. Duţă „furată ca-n codru” la „Mondialele” din Coreea de Sud

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

 10511088_806911929386048_1523383340354419395_n

UPDATE – Pugilista Steluţa Duţa nu a reuşit să pătrundă în „careul de aşi” al celei mai importante competiţii de box feminin din lume. Reprezentanta României la categoria 48 de kilograme a fost eliminată în sferturile de finală ale „Mondialelor” din Coreea de Sud, după ce a fost învinsă la puncte de o pugilistă din Kazakhstan.

Dezamăgire cruntă în lotul feminin de box deplasat la Jeju, în Coreea de Sud, acolo unde au loc Campionatele Mondiale. Puglista Steluţa Duţa, reprezentanta „tricolorilor” la categoria 48 de kilograme, a fost eliminată în sferturile de finală ale întrecerii, după ce sportiva legitimată la Steaua Bucureşti reuşise să elimine locul doi mondial. Duţă a fost eliminată în această dimineaţă de o sportivă din Kasakhstan.  Eleva lui Adrian Lăcătuş a fost învinsă la puncte, după câteva decizii cel puţin discutabile ale celor trei arbitri. 
În ciuda eliminării premature a pugilistei pe care a descoperit-o, Constantin Voicilaş, fostul antrenor al sportivei, totodată şi tatăl său adoptiv, este mulţumit de realizările Stelei.

Buzoianca în vârstă de 32 de ani este deţinătoare en titre a celui mai important trofeul din Europa. Buzoianca are trei titluri europene la activ şi un titlul de vicecampioană mondială, plus multiple titluri naţionale şi Cupe ale României. Totodată ea este „cetăţean de onoare” al municipiului Buzău. Cel mai probabil, următoarea participare a Stelei la o competiție de anvergură va fi la Campionatele Europene de anul viitor.

10408938_810827142327860_8318904098118213991_n

VIDEO: „Roboţelul de Aur” cu un pas în „careul de aşi”. Stela Duţă continuă marşul spre primul titlu mondial

Pugilista râmniceancă, Steluţa Duţă, campioană europeană en-titre la categoria 48 de kg, s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Jeju, din Coreea de Sud. Sportiva antrenată de Constantin Voicilaş va boxa mâine cu o sportivă din Kazahstan pentru un loc în semifinale, care îi asigură medalia de bronz.

Două meciuri, două victorii pentru Stela Duţă, pugilista originară din Râmnicu Sărat, reprezentanta României la categoria 48 de kilograme de la Campionatele Mondiale din Coreea de Sud. În primul meci, Duţă, legitimată în trecut la Clubul Sportiv Municipal Buzău, a învins-o cu 3 la 0 pe suedeza Elin Ronnlund, apoi a trecut, tot la puncte, cu 2 la 0, de locul doi în ierarhia mondială, chinezoaica Xu Shiqi , iar mâine dimineaţă, de la ora 7.00, ora României va box cu Nazym Kyzaibay, din Kazakhstan, pentru un loc în „careul de aşi” al competiţiei. Maestrul emerit al sportului, Constantin Voicilaş, antrenor şi totodată tatăl adoptiv al sportivei, este mulţumit de rezultatele înregistrate în primele două meciuri de actuala sportiva a clubului Steaua Bucureşti.
Voicilaş nu crede că Stela se poate gândi deja la finală, deşi a eliminat-o în ultimul meci pe a doua favorită la titlul suprem. Antrenorul buzoian nu este încântat de partea tabloului în care a fost repartizată Duţă, mai ales că se află pe aceeaşi parte cu nume „grele” din sportul cu mănuşi.
Maestrul buzoian se declară mulţumit indiferent de rezultatele pe care pugilista buzoiancă le va bifa la această ediţie a Campionatelor Mondiale. Voicilaş consideră că pugilista în vârstă de 32 de ani a realizat deja prea multe pentru sportul românesc.
Steluţa Duţă este deţinătoare en titre a celui mai important trofeul de pe „bătrânul continent”. Buzoianca are trei titluri europene la activ şi un titlul de vicecampioană mondială, plus multiple titluri naţionale şi Cupe ale României. Totodată ea este „cetăţean de onoare” al municipiului Buzău. Partida din sferturile de finale ale Cupei Mondiale poate fi urmărită mâine dimineaţă, în jurul ore 7.00 – 7.30 pe contul oficial de YouTube al federaţiei mondiale de box (YOUTUBE.COM/USER/AIBA).

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.