VIDEO. Primăria, președintele Tulpan, consilierul local Roșioru și fostul președinte al Tribunalului Buzău au bani grei de luat de la Gloria Buzău. Vezi aici lista cu toate datoriile grupării din Crâng

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
turturica-mircea-constantin
Ionel Turturică, administratorul AGI Construct şi Mircea Constantin, fostul căpitan al Gloriei Buzău de la sfârşitul aniilor `80.

Situația financiară a Gloriei Buzău se înrăutățește pe zi ce trece. Datoriile grupării din Crâng sunt de aproximativ 2.000.000 lei sumă la care se adaugă și cheltuielile curente. Cum municipalitatatea este singura sursă puternică și constantă de venit a formației din Crâng, iar banii proveniți de la Palatul Comunal se îndreaptă spre datoriile din trecut, este greu de crezut că formația prezidată de Dan Tulpan va naviga curând în ape liniștite.

12 și-au primit banii, au mai rămas 35

Din totalul de 47 de membri așezați la masa credală, doar 12 și-au primit integral sumele revendicate. Gruparea din Crâng mai este datoare la încă 35 de persoane fizice și juridice. Început în urmă cu doi ani de zile, proiectul de reorganizare juridică și sportivă a Gloriei Buzău nu dă roade, din moment ce administratorul judiciar a cerut instanței prelungirea cu încă un an al acestuia. La momentul intrării în insolvență, Gloria Buzău avea datorii de 2.817.802, cuantum ce reprezintă datoriile către statul român, propriii angajați sau terțe părți. Doi ani mai târziu, gruparea condusă de Dan Tulpan se găsește în aceeași situație, cu doar câteva sute de mii de lei mai puțin datoare decât în 2012.

Tulpan, primul la masa credală

Culmea, topul datoriilor către persoanele fizice este condus de președintele Dan Tulpan, care a împrumutat clubului în două tranșe, cu câte 80.848 lei, respectiv 34.073 lei, bani din care actualul oficial și-a văzut aproape jumătate înapoi. Acesta este urmat de Ionel Turturică, cu 76.341 RON și Silviu Roșioru cu 61.871 lei. Locul al patrulea este ocupat de Gheorghe Pană, fostul președinte al tribunalului Buzău, cu 40.000 lei și, din nou, de Dan Tulpan cu 34.073 lei.

datorii-pagina-1 datorii-pagina-2

În privința datoriilor către persoanele juridice, pe primul loc se află Administrația Finanțelor Publice, cu 1.764.203 lei, urmată de Primăria Buzău cu 190.399 lei și de plata către o bancă a unui împrumut făcut de Dan Tulpan în numele clubului, pentru care a girat cu locuința din Monteoru, al cărui împrumut ajunge la 154.473 lei. Locurile patru și cinci sunt ocupate se societățile comerciale AGI Construct și Florsystem cu 119.229 lei, respectiv 44.340 lei.

Din cei 47 de membrii de la masa credală, Gloria Buzău a scăpat de 12, achitând integral restanțele către aceștia. Mai precis, este vorba despre foști jucători, antrenori și componenți ai staff-ului tehnic, precum Nicolae Anton, Titi Mănăilă, Ovidiu Vasiloiu, Ștefan Stoica, Alexandru Stoi­ca, Florin Alexandru, Adrian Luiceanu, Costin Cucu, Mihai Olteanu, Dan Sârbu, Costin Pușcă și Mădălin Pușcă. Cu excepția frațiilor Pușcă, care au primit 30.454 lei Costin, și 27.800 lei Mădălin sumele individuale ale celorlalți au fost cuprinse între 1.500 lei și 16.500 lei.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.