VIDEO. Sala de sport de la LPS a fost demolată. Se construiește alta, până la anul

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

cighir-catalin

Licitația pentru ridicarea unei noi săli de sport la Liceul LPS din Buzău va începe în această toamnă. Vechea clădire a fost demolată iar un nou proiect prevede construirea unei săli până la finele lui 2015. Din 2009, autoritățile locale și conducerea Liceului cu program Sportiv au încercat să găsească o soluție pentru ca unitatea de învățământ să beneficieze de condiții moderne de antrenament.

sala-sporturilor-lps-buzau
Locul unde va fi amplasată noua sală a LPS Buzău.

După mai multe demersuri, Primăria Buzău a finalizat procedurile care au condus la demolarea vechii săli și totodată la întocmirea unui nou priect, prin Compania Naţională de Investiţii. Se va ridica o construcție modernă, dotată cu 180 de locuri. Sala va fi folosită de grupele de handbal şi fotbal. Pentru celelalte sporturi există deja locaţii construite recent.

În această toamnă, va fi organizată licitația iar dacă după atribuirea lucrărilor nu vor fi probleme legate de contestarea rezultatului, există posibilitatea să demareze și execuția, în funcție însă și de condițiile meteorologice. Potrivit proiectului, noua sală de sport ar urma să fie gata până la începutul anului școlar viitor. Capacitatea sălii a fost mărită la 180 de locuri, toate pe scaune de la 150 câte fuseseră prevăzute în proiectul iniţial.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.