VIDEO | Rezultat în antiteză cu jocul! Metalul Buzău – ACSM Oteniţa: 1-0, (0-0)

1
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Metalul Buzău a disputat ieri după amiază cea de-a doua etapă din Liga a III-a la fotbal, de pe teren propriu. Fotbaliştii antrenaţi de Vali Stan au obţinut o victorie la limită, în faţa călărăşenilor de la ACSM Olteniţa. Jucătorii grupării din Crâng au dominat prima parte a jocului. În primul mitan, Alin Iacob putea deschide scorul, însă mingea a lovit bara. Câteva minute mai târziu, vârful buzoienilor a irosit o ocazie uriaşă, când, din marginea careului mic a trimis mult peste poartă. Tot Iacob a fost cel care a obţinut lovitura de pedeapsă care a adus victoria buzoienilor. Atacantul Metalului a fost faultat în careul advers, într-un contact fără balon, iar centralul partidei a arătat punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Valentin Lungoci, cu o execuţie sigură, în stânga portarului (min. 48).


Kempes jr, una din surprizele plăcute

Oficialii echipei Metalul Buzău au reuşit să-l transfere pe Răzvan Tănase „Kempes junior”, în contul a 12.000 RON, sumă achitată clubului Real 2008 Buzău. Puştiul de doar 17 ani a îmbrăcat pentru prima dată tricoul buzoienilor în meciul cu ACSM Olteniţa, iar evoluţia sa a fost una încântătoare. Tânărul jucător a fost aproape să-şi treacă-n cont prima reuşită în tricoul alb-albastru, după o lovitură liberă respinsă in extremis de portarul advers.

Joc echilibrat în repriza secundă

Jocul s-a echilibrat în partea secundă a confruntării, chiar după penalty-ul transformat de Lungoci (min. 48). Kempes junior putea dubla avantajul buzoienilor, însă portarul advers a reuşit în ultimul moment să respingă balonul expediat de mijlocaşul lui Vali Stan, din lovitură liberă. Manea a şutat periculos, din poziţie centrală, de la 25 de metri, însă mingea „a şters” transversala porţii adverse, în timp ce Iacob a reuşit să marcheze golul doi al Metalului în minutul 52, anulat corect pentru poziţie în afara jocului. Cu 15 minute înainte de finalul jocului, Iacob ia o acţiune pe cont propriu şi după o „cascadă” de driblinguri finalizează cu un şut peste poartă. Cele mai importante acţiuni ale oaspeţilor au venit în ultimele 10 minute ale întâlnirii de pe „Cornel Negoescu”. Mijlocaşul Mara a irosit cu lejeritate trei oportunităţi, iar colegii săi din atac încă două. Fluierul de final i-a prins pe buzoieni în atac şi a consemnat a doua victorie a stagiunii, care alături de egalul obţinut în runda precedentă cu FCSB 2, ţin Metalul în jumătatea superioară a clasamentului, pe un onorabil loc cinci, cu 7 puncte, la egalitate cu SSC Farul Constanţa şi FCSB 2. Pe primul loc în ierarhia din C2 se află Progresul Spartac Bucureşti, următă de Axiopolis Cernavodă, ambele cu 9 puncte din tot atâtea posibile. Etapa următoare, Metalul Buzău se va deplasa pe terenul formaţiei Sportul Chiscani, locul 13 în clasament.

Rămâi pe Buzăul Sportiv pentru galeria foto completă şi

meciul integral în format video!

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.