VIDEO. Ţeapă ca la carte pentru buzoieni! Consilierii locali au aprobat înfiinţarea Centrului FRF

1
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

TOMA-ADRIAN-PETRE

Consilierii locali buzoieni au votat astăzi contractul de asociere cu Federaţia Română de Fotbal, prin care la Buzău va lua naştere Centrul de Excelenţă Tricolor 11. Iniţial, proiectul fusese respins de către Comisia Juridică însă în nici două zile formalităţile au fost refăcute astfel încât acesta să intre pe lista suplimentară a ordinii de zi din şedinţa CLM de astăzi. Buzoienii vor da 128.000 de euro, adică aproape şase miliarde de lei vechi, anual către Centrul de Excelenţă. Consilierii locali buzoieni au votat astăzi aprobarea contractului de asociere cu Federaţia Română de Fotbal şi CF Mogoşoaia, prin care la Buzău va fi înfiinţat “Clubul Centrul de Excelenţă – Tricolor 11”, echipă în care se vor regăsi, potrivit oficialilor FRF, cei mai buni 30 de puşti din ţară. Iniţiativa a fost asupru criticată în trecut, nu doar de consilierii locali buzoieni din opoziţie, ci şi de personalităţi marcante din fotbalul românesc. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi astăzi în şedinţa Consiliului Local Municipal.

Printre cei mai vehemenţi contestatari s-a aflat şi fostul fotbalist şi antrenor al Gloriei Buzău, Ion Viorel, consilier local din partea PSRO. Cetăţenii oraşului mai au de aşteptat până vor afla răspunsul la întrebarea: “Ce au de câştigat buzoienii din acestă asociere?”. Din lotul de 30 de jucători al echipei nou înfiinţate, doar cinci sunt născuţi în judeţul Buzău. În altă ordine de idei, Vlad Munteanu, fostul jucător al formaţiei Dinamo Bucureşti, a fost prezent la întâlnirea de astăzi, din postura de membru al Comitetului de Dezvoltare al Fotbalului Juvenil. În singurul moment de coerenţă fostul mijlocaş din “Groapă” a spus clar care sunt intenţiile FRF la Buzău.

ŞEDINŢA CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL BUZĂU, SURSĂ VIDEO: TV BUZĂU

Prezent la şedinţa de astăzi a fost şi Vali Stan, antrenorul şi totodată conducătorul celor de la Metalul Buzău. Acesta a avut o cerinţă prin care a solicitat ca terenul „Cornel Negoescu” să nu fie pus la dispoziţia jucătorilor de la Tricolor 11, întrucât proprietarul de drept este clubul său, nu muncipalitatea. Discursul său a fost „retezat” de consilierul local PSD, Sorin Lazăr.

Cu suma alocată Centrului de Excelenta FRF, Primaria Buzau putea susţine activitatea echipei de handbal în Liga Naţională. Buzoienii nu vor da doar 128.000 de euro către FRF. Suma va fi în curând mărită printr-un contract similar semnat între CJ şi forul din Capitală.

În curând, BuzăulSportiv.ro va publica contractul de asociere dintre Federaţia Română de Fotbal, CF Mogoşoaia şi Primăria Buzău. Tot de pe Buzăul Sportiv vei afla care este componenţa Comitetului Director al clubului „Centrul de Excelenţă Tricolor 11” şi cine este principalul beneficiar al întregului demers.

Revino în scurt timp pe Buzăul Sportiv pentru următoarele articole:

Cantină de 5 stele Michelin! Buzoienii vor plăti 98.000 EURO doar pentru casa şi masa jucătorilor de la Tricolor 11! LPS, principalul beneficiar.

  • 98.000 de euro, adică mai bine 80% din banii Primăriei sunt pentru cazare şi masă
  • Din 30 de jucători doar cinci sunt buzoieni
  • Elevii de rând îşi plătesc singuri cazarea şi masa în timp ce fotbaliştii au statut “special”

Cine vă recomandă? “Partidu` şi talentu` meu!” Sorin Lazăr şi Andrei Neder sau cuplu Alain Delon – Clark Gamble din CLM

  • Ton sfidător al preşedintelui de şedinţă CLM la adresa colegilor consilieri
  • Handbalist în armată, Neder reprezintă buzoienii în Comitetul Director al “Tricolor 11”

Şi-au driblat propriul statut, legea şi… puşcăria!

  • Centrul de Excelenţă a intrat în legalitate printr-un artificiu judiciar

Cine “alimentează” sportivii?

  • Trecut dubios pentru furnizorii LPS

Cu cine aţi făcut matematica? Doamna Isoscel cerută de urgenţă la FRF

  • Federalii au făcut bugetul Centrului de Excelenţă din creion
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

1 COMENTARIU