VIDEO. “Vioară”: “Nu am jucat în viaţa mea la pariuri!”

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Viorel Ion, antrenorul echi­pei Gloria Buzău, s-a prezentat, luni, în fața Comisiei de Disciplină, pentru a oferi explicații în legătură cu mai multe meciuri pe care Departamentul de Integritate le suspectează că ar fi fost trucate pentru obținerea de câștiguri din pariuri online. Antrenorul, principalul vizat în acest caz, a fost la sediul FRF alături de președintele clubului, Dan Tulpan, și de secundul Marian Roșu.

Șantajat de foștii jucători. Turcul Ferdin, printre ținte?

Viorel Ion spune că a fost șantajat de foști jucători ai clubului, cărora nu le-au mai fost prelungite contractele în această vară, și susține că, tot­odată, este vorba de răz­bunarea unui apropiat al clubului, către care echipa din Buzău are datorii. Pe surse, unul dintre jucătorii la care se referă „Vioară“ este fostul fundaș al Gloriei Amet Ferdin, cunoscut pentru scandalul pe care l-a stârnit vara trecută la restaurantul deținut de Ion Viorel, pentru faptul că gruparea din Crâng nu și-a achitat restanțele față de el, iar omul de afaceri menționat de antrenorul buzoienilor în interviul acordat pentru Digi Sport pare să fie Ionel Turturică, persoană care se află la masa credală, atât în nume propriu, cât și prin societatea pe care o administrează, totodată una din figurile care a amenințat gruparea din Crâng deseori cu falimentul; întrucât acesta îndeplinește condițiile enumerate de „Vioară“ în declarația dată către Digi Sport.

Negraru, cu o conduită îndoielnică

Potrivit digisport.ro, an­tre­­norul buzoienilor amenință că îl va da în judecată pe șeful Departamentului de Integritate al FRF, Costin Negraru, pe care îl acuză că i-ar fi „învățat“ pe jucători ce să declare în fața Comisiei. Potrivit unor surse din anturajul echi­pei buzoiene, Negraru ar fi spus apropiaților că Viorel a făcut o greșeală că s-a luat de Gabi Bodescu, consilierul pre­ședintelui FRF Răzvan Bur­leanu, și că acest lucru costă. Negraru, angajat de FRF după o perioadă petrecută la ProSport, a fost prezent la Buzău cu câteva săptămâni înainte de debutul anchetei, sub pretextul promovării unei campanii împotriva discri­minării și corupției din fotbal.

Alba-neagra cu sticlele de apă

Se presupune că, în timpul meciurilor trucate, Ion Viorel le transmitea jucătorilor exact ce au de făcut prin intermediul unor sticle de plastic, așezate într-un anumit fel langă banca tehnică. La această acuzație, tehnicianul a răspuns cu o ironie: „Păi și azi am vrut să vin cu trei sticle de apă, să pun una în stânga, una în dreapta și una în centru și jucam   unde-i alba, unde-i neagra!“

„Cred că am fost verificat până în pânzele albe“

Tehnicianul buzoian mai spune că niciodată nu a pariat, în viața sa: „Este ușor de ve­ri­ficat și cred că am fost verificat până în pânzele albe. Nu am jucat, nu am intrat în viața mea într-o casă de pariuri. Nu am cont, nici familia, nici nimic. Bine, se poate paria și prin intermediari, să spunem… Nu! Deci jur cu mâna pe Biblie că nu am jucat niciodată la pariuri sportive și cu asta cred că am spus tot“.

Gloria Buzău a intrat în atenția Departamentului de Integritate încă din cantonamentul din vara anului 2014, desfășurat la Izmit, în Turcia, după o serie de amicale cu rezultate surprinzătoare (1-8 cu  Mordovia  Saransk,  de   exem­plu). Echipa ar fi aranjat și meciuri de campionat din sezonul trecut al ligii secunde.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.