Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Prilej de aniversare pentru „Vioară”! Ion Viorel, unul dintre cei mai apreciaţi jucători şi antrenori buzoieni a împlinit 50 de ani pe 29 octombrie (în acte pe 2 noiembrie 😀 ), iar zeci de prieteni i-au fost alături în petrecerea organizată vineri seară la Galactic Club.

Sursă foto: Irinel Lambru

Buzoianul, originar din Mărăcineni şi-a pus amprenta asupra fotbalului buzoian. Evoluţia sa ca jucător şi ulterior ca antrenor i-au asigurat lui „Vioară” piedestalul în lumea sportului românesc şi locul în inima suporterilor buzoieni, gălăţeni şi nu numai. Fost jucător la Steaua (trei titluri de campion naţional alături de prezenţele din Liga Campionilor), Oţelul Galaţi şi Rapid Bucureşti, Ion Viorel a îmbrăcat tricoul echipei naţionale de patru ori. „Vioară” a jucat şi-n afară, pentru Vfl Bochum (n.r. Germania), iar ca tehnician a promovat Gloria Buzău pentru a treia oară în istoria, în prima ligă de fotbal. Acestea sunt doar bornele unei activităţi bogate a buzoianului care a împlinit 50 de ani.

„Vioară” în cifre:

– primul meci în Liga 1: 12 aprilie 1987: Gloria Buzău – Chimia Rm. Vâlcea 3-1
– ultimul meci în Liga 1: 3 august 2007: Ceahlăul Piatra Neamţ – Gloria Buzău 4-0
– 253 de meciuri şi 53 de goluri în Liga 1 pentru Steaua Bucureşti, Oţelul Galaţi, Rapid Bucureşti şi Gloria Buzău
– 12 meciuri, 1 gol în Bundesliga pentru Vfl Bochum
– 14 meciuri şi 2 goluri în cupele europene
– 3 titluri de campion naţional cu Steaua Bucureşti în 1993, 1994 şi 1995
– primul meci la echipa naţională: 21 decembrie 1991: Egipt – România 3-1 (amical)
– ca antrenor, 3 promovări din Liga a 3-a în Liga a 2-a, un baraj pentru Liga 1 şi o promovare în Liga 1

Vioară, partitura 50

Cu ocazia zilei de naştere, aproximativ 120 de persoane au fost invitate la Galactic Club, restaurantul pe care Ion Viorel îl deţine în Parcul Crâng. Jurnalişti, oameni de sport, autorităţi locale sau prieteni de familie, toţi au fost alături de „Vioară” la împlinirea a 50 de ani.

Diana i-a atins inima

Cel mai important obiectiv „atins” de „Vioară” îl reprezintă familia. O soţie minunată şi o fiică pe măsură, care i-au fost alături buzoianului în cele mai dificile momente sunt primul motiv de mândrie a lui Viorel. Unul dintre cele mai emoţionante mesaje primite de Ion Viorel a venit din partea fiicei sale, Diana. Tânăra i-a dedicat tatălui, pe Facebook următoarele rânduri:

„Da, se întâmplă des ca lumea să-l întrebe dacă sunt „amanta” lui… Chiar dacă astăzi împlineşte 50 de ani, nu şi-a pierdut tinereţea. La 2 ani îl strigam „nenea” pentru că era mult timp plecat în cantonamente. Da, iubeşte fotbalul, ştiţi ce îmi spune mereu? „Dacă m-aş mai naşte o dată, tot asta aş face, tare mult mi-a plăcut să joc, măi tati” …de aceea şi-a îndeplinit visul de a practica fotbal la cel mai înalt nivel…are o soţie care l-a susţinut necondiţionat, iar eu… eu pur şi simplu îl ador pentru că înainte de a-mi fi tată, îmi este prieten, confident. Îţi mulţumesc, tati, pentru sacrificiile pe care ai fost nevoit să le faci de-a lungul vieţii, pentru realizările din viaţa ta, pentru educaţia pe care mi-ai oferit-o, pentru că mă puneai la punct dintr-o singură privire, pentru că m-ai sprijinit şi sfătuit, pentru că ai fost acolo pentru mine la cele mai importante evenimente din viaţa mea, pentru că m-ai învăţat cum să fiu puternică, cum să devin femeia de astăzi, pentru firea carismatică şi umorul pe care le deţii şi pentru că ştii să te faci iubit. Ar mai fi…

Dar închei prin a-ţi spune: Reţine că se spune că viaţa abia acum începe, de acum încep să se inverseze rolurile noastre şi îţi promit ceea ce tu îmi promiteai cîndva…să-ţi fiu mereu alături, să te protejez, să te fac fericit în fiecare minut, să am grijă să nu duci lipsă de nimic, iar fiecare dezamăgire a ta o voi compensa cu o realizare a mea. Iubesc legătura unică dintre noi. La mulţi ani cu sănătate, restul sînt egale cu 0. Te iubesc, Gladiatorul meu.”

Sursă foto: Irinel Lambru

Sursă foto: Irinel Lambru

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.