Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Ultima preselecție “Performanța are viitor” a anului s-a desfășurat sâmbătă la Râmnicu Sărat, unde peste 180 de jucători cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani au participat la preselecția organizată de Gillette și Federația Română de Fotbal.

Sursă foto: FRF.ro

Albert Călin (dreapta) și Dragoș Hreceniuc (stânga) au fost cei care i-au impresionat pe scouterii coordonați de Ion Geolgău, Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu, alăturându-se astfel celor patru jucători selectați deja în echipa „Performanța are viitor” în acest sezon.

În vârstă de 12 ani, Albert Călin este din Filipeștii de Pădure și speră să evolueze în viitor la FCSB și Paris Saint-Germain, unde vrea să joace alături de idolii săi Dennis Man și, respectiv, Neymar Jr. Legitimat la Flacăra Moreni, Albert joacă pe postul de mijlocaș dreapta.

Sursă foto: Andrei Piţigoi

Dragoș Hreceniuc, cel de-al doilea jucător selectat la Râmnicu Sărat, a călătorit aproape 300 de kilometri pentru a fi văzut de scouterii FRF. Venit din Ipotești, județul Suceava, Dragoș nu a vrut să rateze șansa de a se antrena la clubul său preferat, FC Barcelona. În vârstă de 13 ani, Dragoș e legitimat la Juniorul Suceava și vrea să joace alături de Constantin Budescu, la FCSB, și să îmbrace tricoul Barcelonei, unde evoluează idolul său, Lionel Messi.

Sursă foto: Andrei Piţigoi

”Am avut parte de o preselecție impresionantă la Râmnicu Sărat, unde am descoperit o extraordinară pasiune pentru fotbal. Albert și Dragoș au fost cei mai buni la acest trial, însă ceilalți participanți ne-au demonstrat că toate cluburile din județul Buzău au de unde alege pe viitor”, a declarat Miodrag Belodedici, Ambasador Performanța are Viitor, pentru site-ul federaţiei de specialitate.

Sursă foto: Andrei Piţigoi

Preselecția de la Râmnicu Sărat a fost a treia a acestui sezon, după cele din Constanța și Putna. Caravana Performanța are Viitor va continua în 2018 cu alte trei preselecții, datele și localitățile unde vor fi organizate urmând a fi anunțate pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal. În cadrul evenimentului de la Râmnicu Sărat au fost prezenţi Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal; Adrian Petre, preşedintele AJF Buzău, vicepreşedinte CJ Buzău şi Sorin Cîrjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat.

Sursă foto: Andrei Piţigoi

Cei mai buni 11 jucători selectați se vor alătura echipei care în luna mai a anului viitor va merge pentru un stagiu de pregătire la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia și la Barcelona, pentru un antrenament la faimoasa bază Ciutat Esportiva Joan Gamper a FC Barcelona. Tot atunci, echipa va avea ocazia să vadă un meci de-al FC Barcelona din tribunele stadionului Nou Camp.

Sursă foto: Andrei Piţigoi

„Performanța are viitor” se desfășoară sub umbrela programului FRF – “Împreună suntem fotbal” – și are loc în perioada august 2017 – mai 2018. În primul sezon al proiectului, Gillette și Federația Română de Fotbal au organizat preselecții la Moldova Nouă (județul Caraș-Severin), Bascov (județul Argeș), Jucu (județul Cluj) și Pădureni (județul Vaslui).

Sursă foto: Andrei Piţigoi & FRF

Sursă articol: FRF.ro

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.