Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

În perioada 4 – 5 iunie, la Cluj Napoca, s-a desfășurat Campionatul Național de Atletism pentru Seniori și Tineret. Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi și-a demonstrat, încă o dată, valoarea, dominând categoric probele de sprint de 100 de metri și de 200 de metri și obținând nu mai puțin de 4 titluri de campioană națională.

Marina Baboi, antrenată de doamna profesoară Doina Voinea, este legitimată la SCM Gloria Buzău și este la a patra participare consecutivă la Campionatul Național de Atletism. Începând cu anul 2018 a dominat categoric toate probele de de sprint de 100 de metri și de 200 de metri, atât la seniori, cât și la tineret U23.

Anul acesta sprintera buzoiană a devenit dublă campioană națională în proba de 100 de metri chiar pe 4 iunie, în ziua în care a împlinit 22 de ani, iar o zi mai târziu s-a clasat pe primul loc în probele de 200 de metri pentru seniori și tineret. Astfel, a reușit să depășească un prag extraordinar pentru un sportiv: în întreaga activitate competițională s-a clasat de 200 de ori pe podiumurile competițiilor la care a participat. Palmaresul Marinei Baboi însumează 201 clasări pe podium (din care 149 de locuri întâi) la cele 106 competiții la care a participat în întreaga ei carieră sportivă din ultimii 12 ani. A obținut 51 de titluri de campioană națională la 7 categorii de vârstă și la 8 probe diferite, a devenit de 8 ori campioană internațională, de 3 ori campioană națională universitară și de 6 ori campioană națională școlară.

În perioada următoare, Marina Baboi va participa alături de echipa națională de atletism a României la Cupa Europei pe echipe, unde va concura în probele de 100 de metri, 200 de metri și ștafetă de 4 x 100 de metri.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.