Buzoianul Bogdan Dinu și-a făcut cadou de ziua lui o victorie prin KO, la Montreal

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
bogdan_dinu
Sursă foto: sportclasic.ro

Pugilistul buzoian Bogdan Dinu l-a învins sâmbătă seara, la Montreal, pe boxerul ame­r­i­can Ed Perry, meciul fiind disputat la categoria grea, în des­chiderea confruntării dintre Bute și italianul Andrea di Luisa. Dinu a avut nevoie de mai puțin de două runde pentru a învinge prin KO tehnic.

O combinație de lovituri l-a trimis pe Ed Perry la podea în minutul 1,19 din runda a doua, după ce la finalul primei runde, americanul mai fusese o dată trimis la podea de buzoian. Bogdan Dinu a boxat cu Ed Perry (39 de ani) chiar în ziua când buzoianul a împlinit 29 de ani. Meciul a coincis cu revenirea sa în ring după o pauză de aproape opt luni și reprezintă cea de a 13-a victorie din tot atâtea partide disputate în circuitul profesio­nist, din care opt prin KO. Bogdan Dinu este de me­serie polițist, iar în urmă cu șase ani a primit titlul de cetățean de onoare al munici­piului Buzău.

Bute, învingător după o pauză de un an și jumătate

În aceeași gală, Lucian Bute l-a învins prin inferioritate pe italianul Andrea Di Luisa, cam­pion european. Bute l-a trimis la podea în repriza a patra pe italian. Di Luisa s-a ridicat după numărătoarea arbitrului, Bute a continuat atacul, iar antrenorul italianului a aruncat prosopul. Bute nu mai boxase din ianuarie 2014, când a pierdut în fața lui Jean Pascal. De atunci, fostul campion mondial ar mai fi trebuit să urce în ring în decembrie 2014, însă o accidentare la spate l-a făcut să-și anuleze meciul. După ce a schimbat trei antrenori în interval de un an și câteva luni, Bute este mai încrezător ca niciodată de când lucrează cu foștii campioni Howard și Otis Grant. Surprinzător este însă faptul că Bute va mai boxa aproape cinci ani, deși a împlinit deja 35 de ani. Cel puțin așa prevede contractul semnat cu managerul Al Haymon, cel mai influent om din boxul mondial în acest moment.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.