Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Gloria Buzău a anunţat ieri seară despărţirea pe cale amiabilă de fundaşul polonez Kamil Wiktorski, unul dintre cei mai folosiţi jucători din Crâng în prima parte a campionatului şi totodată unul dintre căpitanii echipei. Buzăul Sportiv a anunţat în exclusivitate despărţirea de apărătorul din Polonia, în urmă cu câteva zile. Mai multe detalii, aici.

Cum se poate transforma un jucător care a bifat majoritatea partidelor din 2023 în persoana non-grata în Crâng? Potrivit surselor noastre, fundaşul a căzut în dizgraţia oficialilor buzoieni după ce a devenit una dintre vocile din vestiarul buzoienilor care s-a plâns de duritatea antrenamentelor şi a cooptat în acest sens mai mulţi jucători care să se împotriveasca staff-ului tehnic. Witorski a creat un grup pe WhatsApp, alcătuit din jucătorii străini în care acesta îşi exprima nemulţumirile şi îi îndemna pe aceştia să procedeze la fel. Acelaşi lucru l-a făcut când a aflat lista jucătorilor străini din lotul buzoienilor care ar urma să părăsească echipa. Wiktorski şi-a îndemnat colegii să apeleze la forurile din cadrul FRF în cazul în care aceştia vor fi anunţaţi că se renunţa la serviciile lor.

Slobozia şi Ceahlăul, refuzate de fostul fundaş al Glorieia

Wiktorski a avut posibilitatea de a semna cu Unirea Slobozia, formaţie antrenată de Adrian Mihalcea, fostul antrenor al Gloriei Buzău, buzoienii urmând să-i suporte o parte din salariu + 150 de euro din chirie. La Slobozia, polonezul ar fi câştigat mai mult decât în Crâng, cumulând salariile de la formaţia galben-albastră cu banii primiţi din reziliere. Pe fir a intrat şi Ceahlăul Piatra Neamţ, formaţie de asemenea antrenată de un fost tehnician din Crâng, Cristi Pustai. Surprinzător şi această oferta a fost declinată de fostul căpitan al Gloriei, deşi cel puţin din punct de vedere financiar, oferta de sub Pietricica era peste cea a echipei din Slobozia.

La Buzău, în doi ani şi jumătate fundaşul polonez a jucat 74 de meciuri în care a marcat două goluri şi a oferit două pase de gol.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.