Continuă cursa pentru Bulgaria! / Duminică începe returul Campionatului Galactic la minifotbal

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Prima etapă a returului Campionatului Galactic la minifotbal va avea loc duminică. Competiția organizată de AS Galactic Buzău și AECTS Buzăul Sportiv, cu sprijinul Direcției Județene pentru Tineret și Sport și al Asociației Județene de Fotbal  pune în joc cele mai mari premii în cadrul unei competiții destinate amatorilor în ultimii ani în județul Buzău.

Cursă și mai strânsă după retragerea Denirom

Lupta pentru primele două locuri care duc la turneul internațional din Bulgaria se anunță și mai aprigă după ce Denirom, ocupanta poziției secunde, s-a retras din întrecerea găzduită de baza sportivă a tehnicianului de la Gloria Buzău, Ion Viorel. Echipa va fi prezentă în retur doar cu numele, acesta urmând a pierde jocurile rămase de disputat cu 3 – 0. În rest, 14 echipe active se vor lupta pentru primele șase locuri care duc în play-off.

Frăția Mărăcineni, AGI 2 Construct, Gherăseni și DJST Buzău, noutățile înaintea părții secunde

Returul campionatului va alinia la start patru echipe noi, formații care intră în „febra” întrecerii galactice în această iarnă. Este vorba de Frăția Mărăcieni, echipă care preia locul formației Dream Team, AGI 2 Construct care înlocuiește Ajax 23, Gherăseni și DJST Buzău, care intră în locul formațiilor Young Boys și Bad Boys. Pe această cale, organizatorii mulțumesc echipelor aflate în competiție și celor nou alăturate pentru participare la campionat.

Numărul membrilor Comisiei de Disciplină s-a mărit la cinci

Pentru o mai bună desfășurare și organizare a Campionatului Galactic s-a decis mărirea numărului de membri din cadrul Comisiei de Disciplină. Astfel începând cu noul an membrii comisiei sunt: Daniel Arghir (reprezentând echipa Arghir), Mihai Budescu (Condor), Ionel Turturică (AGI Construct), Cristi Simionescu (Știința Buzău) și Adi Hanganu (I.Rapid). Comisia de organizare are următoarea componență: organizator competiții – Andrei Pițigoi (AECTS Buzăul Sportiv), fostul arbitru internațional, actualmente observator de joc , Cristian Teodorescu (AS Galactic Buzău) și Răzvan Ciufulică (arbitru în cadrul Superligii județene de fotbal), prezidată onorific de Ion Viorel, antrenorul Gloriei Buzău.

„O competiție de bun simț, destinată amatorilor”

Aflat la cea de-a treia ediție, Campionatul Galactic a adunat 15 echipe, Denirom renunțând pe parcurs la participarea în cadrul întrecerii ce se desfășoară la Baza Sportivă Galactic, competiție ce adună, duminică de dumincă, puțin peste 200 de participanți. Iată ce a declarat Andrei Pițigoi, unul dintre organizatori, înaintea debutului părții secunde: ,,Ne bucură faptul că acest campionat a ajuns la cea de-a treia ediție în care ocupantele primelor locuri vor participa împreună la un turneu internațional în Bulgaria, pe care acestea au reușit să-l câștige în precedentele două sezoane. An de an în afara campioanei și vice-campioanei au fost echipe care și-au manifestat interesul pentru competiția de la Nisipurile de Aur, acolo unde participanți au venit însoțiți de persoanele dragi. Încercăm ca de la an la an să evoluăm și să venim în sprijinul participanților. Vrem o competiție bazată pe bun simț și respect reciproc, o întrecere care să se adreseze în continuare exclusiv amatorilor, având în vedere faptul că minifotbalul este un sport de masă. În momentul de față, campionatul Galactic are cea mai mică taxă de meci din județ și nu necesită taxă de înscriere în competiție, fapt care vine în ajutorul celor care practică acest sport la nivel de amatori. Pentru a reuși acest lucru este nevoie ca o sumă de factori să lucreze în aceeași direcție. Pe această cale, vreau să mulțumesc pentru sprijinul acordat domnilor Romeo Lungu și Paul Diaconescu, din cadrul DJST Buzău, domnului președinte Pompiliu Coșconea (n.r. AJF Buzău), domnului Cristian Teodorescu, și nu în ultimul rând participanților”.

Fotografii din cadrul jocurilor pot fi găsite exclusiv pe site-urile web ale partene­rilor media: www.opiniabuzau.ro / www.buzaul- sportiv.ro, precum și în paginile cotidianului Opinia, inclusiv în cele ale suplimentului Buzăul Sportiv, care însoțește în fiecare marți cel mai vechi ziar activ din Buzău. Partidele înregistrate din prima parte a campionatului, precum și din cadrul întrece­rilor precedente de la Galactic Club, pot fi vizionate pe site-ul www.galacticbuzau.ro/arhiva-video și pe site-ul www.buzaul sportiv.ro

Locul I – participare la turneul internațional de minifotbal de la Nisipurile de Aur din Bulgaria, oferit de Galactic Buzău.

 

Locul II –  50% din participarea la turneul internațional de minifotbal de la Nisipurile de Aur din Bulgaria, oferit de Galactic Buzău.

 

Locul III – echipament sportiv, oferit de DJST Buzău.

 

Locul IV- echipament sportiv, oferit de DJST Buzău.

 

Locul V – echipament sportiv, oferit de DJST Buzău.

 

Locul VII (câștigătoarea play-out-ului) – echipament sportiv, oferit de DJST Buzău.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentIon Viorel: Gloria Buzău atacă promovarea din toamnă!
Articolul următorVerdeș a lăsat Gloria pentru FCM Târgu Mureș
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".