VIDEO. Deşi legea sportului a fost modificată, banii întârzie să apară în Crâng

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

legea-sportului

Deşi Guvernul a modificat legea 69, pentru a permite sprijinul autorităţilor locale către entităţile sportive, jucătorii divizionarei secunde, Gloria Buzău, nu au primit nici un ban de la Primăria Buzău în 2015. Cu bugetul aprobat, fotbaliştii antrenaţi de Ion Viorel au văzut bani doar de la sponsori, în jur de 800 de lei pentru fiecare, pentru trei luni de zile.

Aflată în reorganizare juridică, echipa favorită a buzoienilor, Gloria, a primit o veste bună, care însă nu o ajută cu nimic. Recent, cluburile de fotbal din ţară, mai ales cele din eşaloanele inferioare, care depind în mare parte de suportul financiar al autorităţilor locale au fost notificate de către Federaţia Română de Fotbal asupra ultimelor modificări aduse legii „sportului”.

Vrei reclamă? Cea mai bună ofertă de publicitate ţi-o oferim noi. Click aici pentru mai multe detalii.

Legea 69/2000 a fost modificată, prin adoptarea a două alineate noi, menite să ajute echipele sportive Astfel, după alineat 2 al articolului 14 din Lege se introduce alineat 2 indice 1, prin care cluburile şi sportivii sunt obligaţi să respecte regulamentele federaţiilor şi ale ligilor. Modificările fac referire la obligativitatea cluburilor, a asociaţiilor sportive şi a sportivilor profesionişti de a respecta normele şi regulamentele sportive ale federaţiilor sportive naţionale cu privire la activităţile de selecţie, pregătire, performanţă şi participarea la competiţii interne şi internaţionale.

Cele mai importante competiţii sportive din lume se văd live online pe Buzăul Sportiv! Eşti doar la un click distanţă de cele mai importante campionate de fotbal din lume! Vezi aici Primera Division, Serie A, Premier League sau meciurile din Liga I.

De asemenea, la articolul 18 al legii 69/2000, indice 1, se modifică litera ”b”, în sensul că prin Hotărâre de Consiliu Local Municipal sau judeţean se pot finanţa de la bugetele publice structurile sportive din sportul de performanţă, sport care este de interes naţional şi nu de interes general, în sensul Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile. Modificările au fost aduse în timp util, pentru ca organizatorii ligii secunde să evite retragerea altori echipe din eşalonul 2.

Pe Buzăul Sportiv ai livescore cele mai importante evenimente sportive din lume. Fie că vorbim de fotbal sau polo pe iarbă, bob sau înot, aici afli rezultatele în timp real! Click pentru detalii!

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.