Duel încins astăzi în Crâng! FC Clinceni vine după trei puncte la Buzău

1
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
Ion Viorel (antr. Gloria) şi Clement Pălimaru (n.r. atacant Clinceni) pe vremea când ambii apărau culoriile clubului din Otopeni.
Ion Viorel (antr. Gloria) şi Clement Pălimaru (n.r. atacant Clinceni) pe vremea când ambii apărau culoriile clubului din Otopeni.

Divizionara secundă, FC Gloria Buzău va întâlni astăzi de la orele 18.00 liderul seriei întâi din liga a II-a. Fotbaliştii buzoieni vor juca în nocturnă cu FC Clinceni, în cadrul rundei cu numărl 12 din L2, seria I. Jucătorii antrenaţi de Ion Viorel au o misiune dificilă împotriva liderului actual din eşalonul secund. Tehnicianul buzoian, confruntat cu probleme de sănătate a spus că victoria este obiectivul eleviilor săi în partida cu ilfovenii: „Orice joc îl abordăm la victorie, iar confruntarea cu FC Clinceni nu face excepţie. Avem nevoie de cele trei puncte pentru a avansa în clasamentul diviziei a doua”.

Marcu: „Avem nevoie de puncte din duelul cu Clinceni”

George Marcu, căpitanul Gloriei Buzău este încrezator în şansele clubului din Bulevardul Averescu de a se impune în dificila confruntare cu FC Clinceni. Cel mai bun pasator al grupării din Crâng a precizat: „Suntem conştienţi de eforturile pe care autorităţile locale, domnul preşedinte (n.r. Dan Tulpan) şi nea Vio (n.r. Ion Viorel, antrenor Gloria Buzău) le depun pentru ca în Buzău să mai existe fotbal. Ştim că suntem pe o poziţie favorabilă, care se poate întâri dacă vom obţine trei puncte în confruntarea cu FC Clinceni. Sunt convins că nu vom primi gol şi ne aşteptăm ca Bobi (n.r. Verdeş, atacant Gloria Buzău) să îşi facă din nou datoria”.

Pălimaru, pericolul nr. 1

Micuţul mijlocaş al buzoienilor a spus că formaţia din Clinceni reprezintă un grup puternic de jucători şi că unul din principalele pericole îl reprezintă Clement Pălimaru, fostul său coechipier de la CS Otopeni, actualul golgheter al formaţiei ilfovene. „Pălimaru este un jucător foarte bun, unul din principalele pericole ale formaţiei ilfovene. Este un atacant pur sânge care îşi face datoria mai peste tot unde evoluează, drept dovadă şi numărul de goluri marcate în actuala stagiune”, a precizat Marcu. Declaraţia mijlocaşului din Crâng vine în completarea spuselor portarului Cristi Stoicescu. Fostul căpitan al „defunctei” Delta Tulcea l-a întâlnit pe atacantul originar din Botoşani de-a lungul carierei, ba chiar a avut şi neplăcerea de a scoate mingea din propria poartă după confruntările cu Pălimaru. „Este fără doar şi poate un vârf autentic, care speculează orice fază şi poate deveni periculos din orice poziţie. Sunt convins că miercuri defensiva noastră îl va anihila”. Clement Pălimaru este incert pentru duelul de astăzi, după ce vârful formaţiei ilfovene a suferit o accidentare în ultima partidă câştigată de FC Clinceni cu 2 la 1 în faţa echipei ACS Berceni.

Etapa a XII-a, Liga a II-a, Seria I

Rapid Suceava – Rapid Bucureşti

Dunărea Galaţi – Farul Constanţa

ACS Berceni – CSMS Iaşi

Unirea Târlungeni – CF Brăila

SC Bacău – Unirea Slobozia

Gloria Buzău – FC Clinceni

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.