Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Buzău, 21 iunie 2023. Andrei Prepeliță, fost mijlocaș central, triplu campion cu FCSB, precum și campion al Bulgariei cu Ludogorets, a semnat un contract cu echipa Gloria Buzău, marcând un nou capitol în cariera sa. La vârsta de 37 de ani, acesta își asumă responsabilitatea de a conduce echipa spre promovarea în SuperLigă până la finalul sezonului 2023-2024. În această dimineaţă am stat de vorbă cu noul antrenor al grupării din Crâng, astfel Buzăul Sportiv vă prezintă în exclusivitate primele declaraţii ale lui Andrei Prepeliţă din postura de tehnician al formaţiei din Buzău.

Înţelegerea dintre cele două părţi este valabilă un an de zile, cu posibilitatea extinderii acesteia dacă buzoienii vor merge în prima ligă a fotbalului românesc. Este pentru prima dată când oficialii clubului şi susţinătorii publici ai acestuia exprimă direct dorinţa de a ajunge în SuperLigă de pe unul dintre locurile care asigură prezenţa pe prima scenă a fotbalului românesc fără meciurile de baraj. Iată ce a declarat Prepeliţă, privitor la obiectivul buzoienilor din noua stagiune:

„Am ales un proiect în care se vrea promovarea. Ne dorim să construim o echipă bună, deşi momentan nu avem foarte mulţi jucători. Este o perioadă în care trebuie să fim inspiraţi în alegerile pe care le facem, să aducem jucători buni, care să se integreze rapid. Aţi avut un sezon bun şi anul trecut. Au fost câteva rezultate neaşteptate, în faţa unor echipe mici. Noi, anul acesta, trebuie să fim echilibraţi şi să mergem uniţi mai departe. Am încredere în mine, după 2 ani buni la Piteşti. Nu aş fi venit la Divizia B dacă nu era o echipă cu obiectiv clar de promovare în SuperLigă” – Andrei Prepeliţă, antrenor principal Gloria Buzău

Buzoienii s-au confruntat cu o serie de plecări masive ale unor jucători ale căror înţelegeri cu gruparea din Crâng au luat sfârşit. Potrivit surselor media, în momentul de faţă, Gloria Buzău mai are doar 9 fotbalişti sub contract, iar alcătuirea unui lot competitiv şi numeric care să ducă fără emoţii meciurile unei stagiuni încinse este o prioritate pentru Prepeliţă. Potrivit spuselor lui Prepeliţă, noul tehnician al Gloriei Buzău îşi doreşte efectuarea a două stagii de pregătire pe plan intern, cel mai probabil şi o serie de 5-7 meciuri de pregătire în vederea abordării noii stagiuni.

„Vom avea o perioadă de pregătire de cinci săptămâni, unde vom pune la punct pregătirea fizică şi tehnico-tactică. Mergem cu încredere! În mare, am stabilit că vom avea două stagii de pregătire, unul montan şi cel de-al doilea tot pe plan intern. Vom avea cinci meciuri de pregătire pentru a acoperi toate datele libere. Avem o perioadă încărcată din toate punctele de vedere!” – Andrei Prepeliţă, antrenor principal Gloria Buzău

Cu o vastă experiență ca jucător profesionist, Andrei Prepeliță a evoluat în România și Bulgaria. După trei titluri câștigate cu FCSB și o performanță deosebită alături de Ludogorets Razgrad, acesta a decis să-și dedice cunoștințele și pasiunea pentru fotbal în calitate de tehnician.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Activitatea fotbalistică a lui Andrei Prepeliţă ca jucător profesionist:

Liga 1 327 meciuri – 29 goluri
Cupa Ligii 3 meciuri – 0 goluri
Cupa României 24 meciuri – 2 goluri
Supercupa României 2 meciuri – 0 goluri
Bulgarian A PFG 25 meciuri – 1 gol
Kupa na Bulgaria 1 meci – 0 goluri
Superkupa na Bulgaria 1 meci – 0 goluri
Echipa B (România) 3 meciuri – 0 goluri
U-21 (România) 9 meciuri – 1 gol
U-19 (România) 6 meciuri – 0 goluri

 

Andrei Prepeliţă a făcut parte din lotul României la Campionatul European de fotbal din 2016.

Pentru Prepeliţă, Buzăul va reprezenta a doua sa echipă ca tehnician. Practic, acesta debutează oficial în funcția de antrenor principal la Gloria Buzău, având o experiență anterioară alături de Campionii FC Argeș. Cu toate acestea, în acea perioadă, nu deținea licența necesară pentru a figura oficial ca antrenor principal în Liga 1. Tânărul antrenor a obținut în cele din urmă Licența A, care îi conferă dreptul de a antrena în Liga 2.

Negocierile dintre Andrei Prepeliță și Gloria Buzău au fost marcate de schimbări și surprize. Inițial, echipa a căutat să aducă pe Erik Lincar în postul de antrenor principal, însă acesta a ales să semneze cu Concordia Chiajna. Oficialii Gloriei Buzău s-au reorientat rapid și au început discuțiile cu Prepeliță. Acestea au culminat ieri, când cele două părți au semnat acordul.

Andrei Prepeliță a fost capabil să facă față provocărilor de-a lungul carierei sale. Cu toate acestea, în octombrie 2022, a părăsit Campionii FC Argeș din cauza unor probleme generate de conducerea clubului, așa cum a dezvăluit în presa naţională unul dintre sponsorii echipei.

Andrei Prepeliță se remarcă prin determinare, competență și cunoștințe profunde ale fotbalului.

Activitatea în cupele europene a lui Andrei Prepeliţă 

Anul Competitia Meciuri jucate Goluri
2011 – 2012 UEFA Europa League 7 0
2012 – 2013 UEFA Europa League 8 0
2013 – 2014 UEFA Champions League 4 0
2014 – 2015 UEFA Champions League 6 1
2014 – 2015 UEFA Europa League 5 0
2015 – 2016 UEFA Champions League 2 0

Trofeele obţinute de Andrei Prepeliţă

Competitia Numar Anii
Campion al României 3 2013, 2014, 2015
Cupa României 1 2014-2015
Cupa Ligii 1 2014-2015
Campion al Bulgariei 1 2016

Activitatea lui Andrei Prepeliţă la echipa naţională

12 meciuri – 0 goluri (primul meci: 07.09.2014 – Grecia – România 0-1)

2014 Grecia, Danemarca
2015 Faroe, Irlanda de Nord, Ungaria, Faroe, Italia
2016 RD Congo,Ucraina,Georgia,Elveția,Albania

 

Cu o carieră impresionantă ca jucător și dorința de a excela ca antrenor, Andrei Prepeliță pregătește echipa Gloria Buzău pentru un nou început în care şi-a asumat obiectivul clar de a promova în SuperLiga de pe una din primele două poziţii. Toți ochii sunt acum ațintiți asupra acestei colaborări, în speranța că aceasta va aduce succes și realizări remarcabile pentru clubul din Crâng, dar şi pentru tânărul tehnician al buzoienilor.

Sursă foto: Romanian Soccer 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.