Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Ieri, în Liga I de Futsal Fortuna, s-au disputat primele meciuri ale play-off-ului: Luceafărul Buzău – FK Odorheiu Secuiesc și Clubul Sportiv Local Ciorăști – CSF CFR 1933 Timișoara. Meciurile din play-off se joacă după regula „cel mai bun din trei jocuri”, cu prima partidă pe terenul echipei clasată inferior la finalul Turului suplimentar.

Astfel, în prima partidă a play-off-ului Ligi I, s-au confruntat echipele Luceafărul Buzău și FK Odorheiu Secuiesc, ocupantele locurilor 3, respectiv 6 la finalul sezonului regulat. Partida, disputată în Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi”, i-a ținut cu sufletul la gură pe suporterii prezenți. După o primă repriză destul de echilibrată, care s-a terminat la egalitate (3 – 3), a urmat o repriză a doua extrem de dinamică, la finalul căreia buzoienii și-au luat revanșa pentru toate celelalte trei înfrângeri suferite în fața oaspeților, pe parcursul acestui campionat. Scorul final al partidei 8 – 5 pentru Luceafărul Buzău.

Înaintea meciului de ieri, cele două formații s-au mai întâlnit în acest sezon de trei ori. FK Odorheiu Secuiesc s-a impus de fiecare dată: 4-1 în deplasare în etapa a III-a, 3-2 pe teren propriu în etapa a X-a și 6-5 pe teren propriu în etapa a I-a a Turului suplimentar.

După meciul de ieri, președintele Clubului Sportiv Luceafărul a declarat: ”A fost un meci senzațional, reușit de echipa Luceafărul, în prezența unor suporteri înfocați, care au venit să ne susțină și cărora le mulțumim! Mulțumesc jucătorilor și antrenorului pentru felul în care au pregătit meciul, pentru efortul deosebit depus pe teren și pentru dăruirea cu care au jucat. Nu aș vrea să supăr pe nimeni, nici pe autoritățile locale, nici pe prietenii mei și nici pe unii conducători de cluburi sportive din Buzău, însă am următoarea întrebare: Ce ar trebui să mai facă această echipă pentru a fi luată în considerare și pentru a fi finanțată corespunzător, în concordanță cu finanțările acordate celorlalte echipe locale aflate în primele ligi?

Cel de-al doilea episod al confruntării dintre Luceafărul Buzău și FK Odorheiu Secuiesc se va juca în Harghita, duminică, 27 martie. În caz de egalitate după primele două meciuri se va juca un al treilea meci, decisiv.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.