George Marcu: „Sunt mândru să port banderola Gloriei. Este o mare responsabilitate”

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

GEORGE-MARCU

Evoluţiile foarte bune şi constante în tricoul Gloriei Buzău i-au adus buzoianului George Marcu banderola de căpitan al grupării din Crâng. Deşi nu a evoluat până acum la echipa de seniori a buzoienilor, acesta trecând doar pe la grupele de copii şi juniori ale Gloriei până să facă pasul spre Dinamo II Bucureşti şi mai târziu Astra Ploieşti, „Bilă”, cum este poreclit de colegi, a primit votul de încredere al vestiarului, dar şi al antrenorului Ion Viorel, tehnician alături de care a mai colaborat stagiunea trecută la CS Otopeni. „Pentru mine este o mare onoare în primul rând. Sunt mândru să port banderola Gloriei. Este o mare responsabilitate şi totodată un factor motivaţional foarte important. Le mulţumesc domnului antrenor şi băieţilor pentru încrederea acordată”, a declarat George.

Se „croieşte” un colectiv frumos

Mijlocaşul buzoian a vorbit despre atmosfera din sânul formaţiei buzoiene la doar câteva săptămâni de la reluarea pregătirilor pentru ­sta­giunea competiţională care va începe în prima săptămână a lunii septembrie: „Suntem un colectiv frumos, sunt băieţi care dau totul atât la antrenament, cât şi în jocurile de pregătire pe care le-am disputat până acum. Toată lumea este entuziasmată şi aşteaptă debutul stagiunii. Mă bucură faptul că nu am dezamăgit şi că suntem neînvinşi în ­me­ciurile de pregătire. Sperăm să ducem acest trend şi în ­meciurile de campionat, care sunt mai importante. Domnul antrenor ne-a spus că victo­riile aduc victorii şi acest lucru este adevărat şi contribuie la ­atmosfera din vestiar. Sper să fim cu toţii sănătoşi, să aducem lumea pe stadion şi să îi bucurăm cu evoluţia şi rezultatele noastre”.

Verdict: accederea în play-off

Privitor la obiectivul pe care formaţia din Crâng îl are în noua stagiune competiţională, „Bilă” a menţionat: „Este normal să dorim cel puţin să facem o impresie plăcută. Suntem conştienţi de toate eforturile şi demersurile care s-au făcut în aceste vremuri crâncene ca Buzăul să aibă această echipă. Obiectivul nostru este clasarea în primele formaţii, fapt ce ne-ar permite accederea în play-off, acolo unde ţinta noastră, în funcţie de mulţi factori, se poate schimba. Important este să jucăm bine, să menţinem constante evoluţiile pozitive şi mai departe vom vedea”.

Venirea lui „Vioară”, factor decisiv

Până în această vară, Marcu nu a evoluat niciun minut în meciurile echipei de seniori a grupării din Crâng. Şcolit la Buzău în tainele sportului „rege”, jucătorul a făcut rapid pasul spre Dinamo, apoi la Astra Ploieşti, pentru ca înainte de Gloria să bifeze în palmares CS Otopeni, acolo unde l-a avut ca antrenor pe actualul tehnician al Gloriei, Ion Viorel. Legat de venirea sa la Buzău, George a menţionat: „Faptul că astăzi sunt la Buzău se datorează domnului Viorel. Nu este o laudă şi nici nu are rost să ne ascundem după degete. Am avut o colaborare foarte bună cu dânsul la Otopeni, este genul de antrenor care poate scoate maximum din jucători şi totodată ştie cum să îi aşeze în teren pentru a da randament, iar eu nu fac excepţie. Dumnealui mi-a propus un proiect la Gloria în care am mare încredere şi de ale cărui rezultate sperăm să ne bucurăm cu toţii”.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentGloria Buzău, la mâna Primăriei!
Articolul următorVerdeş, pus pe treabă! Gândurile atacantului severinean la Buzău
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".