HANDBAL | Primele schimbări în Liga Națională de handbal masculin. Cine pleacă? Cine vine?

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Echipa nou promovată în Liga Națională de handbal masculin, Szejke Od. Secuiesc, a anunțat printr-un comunicat de presă că nu se va înscrie în noua stagiune și va continua tot în eșalonul secund. Deși a promovat în Liga Națională la sfârșitul campionatului care tocmai s-a încheiat, echipa din Odorheiul Secuiesc se va înscrie tot în Divizia A și în sezonul următor. “Din cauza lipsei unei sus­țineri financiare adecvate, ar putea exista riscul să nu putem termina campionatul în primul eșalon, astfel că înscrierea în Liga Zimbrilor nu ar fi un gest responsabil din partea noastră”, se arată în comunicatul celor de la Szejke.

Ca urmare a acestei decizii a celor de la Szejke Od. Secuiesc, Federația Română de Handbal va invita Universitatea Cluj sa îi ia locul. Aceasta s-a clasat pe locul al treilea la barajul de menținere/ promovare în Liga Națională și a anunțat deja că va accepta participarea în noul campionat.

Cele 14 echipe participante în ediția 2021-2022 a primului eșalon sunt următoarele: Dinamo București, Potaissa Turda, Dobrogea Sud Constanța, CSM București, CSM Focșani, Minaur Baia Mare, HC Buzău, Steaua București, Politehnica Timi­șoara, CSM Vaslui, CSM Bacău, CSU Suceava, CSM Alexandria și, probabil, Universitatea Cluj.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.