Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Ilie Stan și preparatorul fizic Robert Panduru au pus capăt aventurii lor la FC Foolad, echipă din Iran pentru care a mai activat și „Generalul” Claudiu Ionescu. Într-un interviu acordat celor de la 100sport.ro Panduru vorbește despre experiența din Iran.

„Aveam contract până în mai, anul viitor, dar s-a schimbat antrenorul, iar cel nou a venit cu staff-ul său. Era normal. Era o mare problemă acolo, aceea că ei nu prea știu engleză. Singurul care știa era doctorul și el ne făcea traducerea între staff și jucători. A fost destul de greu să te înțelegi cu ei, nici președintele nu știa engleză.

Ali Karimi, simbolul fotbalului iranian, alături de buzoianul Ilie Stan.

Românii au impresia că în Iran este un fel de lumea a cincea. Nu. Trebuie să știe că în Iran sunt condiții sunt de cinci ori mai bune decât în România. Cine vorbește, nu știe ce spune. Când la fiecare meci joci cu peste 20.000 de spectatori, când fiecare stadion are peste 40.000 de locuri, când în incita stadionului mai sunt câte trei terenuri de antrenament… nu poți să vorbești despre Iran. Salariile jucătorilor sunt de 80-90-100 de mii, iar străinii au 15-20 de mii de dolari. Despre ce vorbim?

Pentru mine a fost o experiență foarte bună. Sunt lucruri frumoase. Să joci cu atâția spectatori la fiecare meci… tu ca antrenor te simți antrenor, iar jucătorul se simte jucător. Eu zic că sunt jucători care pot face față ușor în Europa, dar ei sunt învățați cu stilul lor de viață și sunt mulțumiți la ei acolo”, a declarat Robert Panduru pentru 100% Sport.

Ilie Stan, printre cei mai buni 5 antrenori din țară

Panduru a vorbit despre viitorul său alături de Ilie Stan. Tehnicianul buzoian ar reprezenta o opțiune viabilă pentru SCM Gloria Buzău, gruparea alături de care a avut primele contacte încă de când se afla sub contract cu iranienii de la FC Foolad.

„Avem contacte, încercăm să găsim ceva. Am avut oferte tot de acolo, dar Ilie nu a mai vrut să mai continue. Eu zic că a muncit foarte mult și că au greșit foarte mult față de el. Era normal că eu fără el nu pot să rămân acolo. Părerea mea este că este în primii cinci antrenori din România.

Nu aș refuza o ofertă din România, dar mi-e greu. Eu zic că am antrenat la un nivel destul de mare. Este foarte greu să stai în Iran, nu cred că va mai ajunge acolo vreun antrenor român în următorii 6-7 ani. Dacă vom avea o ofertă, voi merge cu Ilie. Momentan, pe mine nu m-a căutat nimeni. E păcat că mergi în altă parte și lași impresii frumoase, iar oamenii tăi nu te lasă, nu ai loc”

Interviu integral acordat de Panduru jurnalistului Cristian Manea este disponibil aici, pe website-ul 100% Sport.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.