Încă un pas cu dreptul! Gloria Buzău – Metaloglobus Bucureşti: 1 – 0

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

gloria-buzazu-metaloglobus

Divizionara secundă Gloria Buzău a învins cu 1 la 0 echipa de Liga a III-a – Metaloglobus Bucureşti. Partida s-a disputat sâmbătă seară pe arena din Crâng, unicul gol al partidei fiind marcat de fundaşul Iulian Dăniţă, în debutul părţii secunde. Fotbaliştii buzoieni au înregistrat două victorii şi o remiză în trei partide de pregătire disputate în această vară. Următorul joc va avea loc tot în Crâng, miercuri de la ora 20.00, când Gloria va întâlni proaspătă promovata în Liga a III-a, Sporting Lieşti (n.r. jud. Galaţi). Privitor la jocul câştigat de elevii săi sâmbătă seară, Ion Viorel a declarat: “Încercăm să croim o echipă nouă şi totodată valoroasă. Am încercat în prima repriză o formulă, în cea de-a doua alta. Încă avem nevoie de anumite soluţii pentru unele posturi, dar sper să ne punem pe picioare cât de curând. Suntem în cantonament şi nu am atins forma maximă, nici nu vreau să o atingem în această perioadă, ci în timpul campionatului”.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO COMPLETĂ!

Încă se lucrează la definitivarea lotului

Ion Viorel, tehnicianul grupării buzoiene încă mai lucrează la definitivarea lotului pentru stagiunea de campionat care va începe în prima săptămână din luna septembrie. Drept dovadă, jucătorii trimişi de “Vioară” în teren sâmbătă seară, în disputa cu Metaloglobus Bucureşti. În prima parte a jocului, buzoienii au evoluat într-o formulă inedită, cu patru jucători români în primul 11 (n.r. Sârbu, Drăguţ, Muscalu, Renţea), restul fiind fotbalişti brazilieni sau spanioli aduşi “în probe”. În partea secundă a jocului în teren şi-au făcut apariţia jucătorii care sunt aşteptaţi să contureze garnitura de start a Gloriei Buzău: Stoicescu – Agache, Dăniţă, Bîrsănel, Cucu – Cocîrlă, Marcu, Puşcaşu, Voicu – Bobe şi Verdeş. Legat de jucătorii străini sosiţi zilele trecute în Crâng, “Vioară” a menţionat: “Nu mai aducem pe nimeni. Poate doar 2-3 jucători consacraţi, dar în nici un caz pe cineva în probe. Le-am dat o şansă acestor băieţi, să se adapteze şi să se obişnuiască cu maniera noastră de joc, însă nu ştiu câţi dintre cei care au jucat în prima repriză vor face parte din lotul nostru pentru următoarul campionat”.

10 jucători lăsaţi pe tuşă!

Partida disputată în compania bucureştenilor de la Metaloglobus a fost unul din testele finale la care au fost supuşi jucătorii aduşi în această vară la Gloria Buzău. După ce tehnicianul buzoian a început fiecare din cele două reprize cu două garnituri distincte, “Vioară” s-a văzut nevoit să lase în tribune încă 10 jucători, din cauza factorului numeric. Astfel, printre cei care au luat în tribuna arenei “Gloria” s-au numărat fotbalişti precum Dorin Burlacu, Cătălin Vlaicu, Gabriel Ion şi Valentin Lungoci.

verdes-bobi-gloria-buzau

Verdeş lipsea!

Unul din cei mai experimentaţi jucători din lotul Gloriei Buzău, atacantul Bobi Verdeş, adus în urmă cu câteva zile de la formaţia Chindia Târgovişte, şi-a făcut debutul în tricoul formaţiei din Crâng cu prilejul confruntării de sâmbătă seară. Atacantul severinean a avut o evoluţie pozitivă, fiind în două rânduri aproape de a bifa prima reuşită ca jucător al Gloriei Buzău. Din păcate ambele lovituri de cap al nouarului buzoian au trecut puţin pe lângă poarta adversă. În ciuda acestui fapt, jocul bun prestat de Verdeş, precum şi CV-ul acestuia îl recomandă ca prima soluţie ofensivă a trupei pregătită de Ion Viorel.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.