VIDEO: Buzoianul Marius Ioniţă a semnat cu Olimpia Satu Mare

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

marius-ionita

Fundașul buzoian Marius Ioniță este cel mai nou transfer al divizionarei secunde Olimpia Satu Mare. Ioniță a fost împrumutat la Satu Mare pentru o perioadă de șase luni de zile, cu posibilitate de prelungire până la finalul stagiunii care va începe pe 30 august. Dacă vor avea nevoie de serviciile sale, dinamoviștii îl pot chema oricând în „Groapă”. acesta având în contract o clauză care îl poate readuce în orice moment în ștefan cel Mare.

Cosmin Bodea, antrenorul divizionarei secunde Olimpia Satu Mare, a luat un nou fundaș central. Este vorba de buzoianul Marius Ioniță, un jucător în vârstă de 23 de ani, care are 1.95 m înălțime. De-a lungul carierei sale, buzoianul Ioniță a mai fost la Dinamo BucureștiDinamo II, unde ocazional purta și banderola de căpitan, Concordia ­Chi­ajna și Unirea Urziceni. Olimpia are “spate” pentru noul sezon, având în vedere că la echipă se mai află și alți trei fundași centrali, Valter Heil, Florin Mureșan și ­Ma­rius Bălău. În această vară, pentru Ioniță a mai fost vehiculată și varianta Oțelul Galați, acolo unde ar fi trebuit să ajungă alături de Velici și Krausz. Marius Ioniță a fost adus pe terenul de fotbal de pe pista de atletism de către antrenorul Cristi Lupu pe când avea 12 ani. Doi ani mai târziu, Ioniță a fost cooptat în grupa „de aur” a generației ‘90 antrenată de Ion Viorel, formația care a dat cel mai mare număr de jucători către primele eșaloane după ­Re­voluție. La doar 16 ani, Ioniță a intrat în atenția conducătorilor din Ștefan Cel Mare. După doi ani de monitorizare, fundașul buzoian „a pășit” în Groapă, de acolo fiind împrumutat la diferite echipe din primele două ligi.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentVIDEO: 100.000 euro din drepturile TV?
Articolul următorVIDEO: Manea face furori la naţională
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".