VIDEO: Manea face furori la naţională

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

romania-u18

Alin Manea, cel mai promițător tânăr fotbalist buzoian a marcat din nou pentru echipa națională. Componentul formației CSU Craiova a înscris golul cu număr cinci sub „tricolor”, în meciul retur al „dublei” amicale cu Macedonia. Buzoianul a purtat banderola de căpitan în cele două partide jucate lângă Capitală. Alături de Manea, alți doi buzoieni au fost prezenți la ultima acțiune a „Naționalei” sub 18 ani.

Este vorba despre Bogdan Bălan și Toader Titi, ambii jucători ai divizionarei secunde Gloria Buzău. Cei doi, împreună cu Manea, reprezintă Buzăul în cadrul echipei naționale sub 18 ani. Dintre aceștia doar Bălan și Manea au jucat în „dubla” cu Macedonia, Andrei Spirea, noul tehnician al reprezentativei lasându-l în afara lotului pe Toader. Cristi Lupu, tehnicianul formației Viitorul Buzău le-a ghidat celor trei pași în carieră pe vremea când toți apărau culoriile echipei șoimii Buzău. În prezent antrenorul formației Viitorul Buzău, Lupu se bucură de evoluția celor trei tineri fotbaliști.

Tehnicianul buzoian speră ca măcar unul din cei trei să își continue evoluția cu prezențe în cadrul reprezentativelor naționale superioare. Manea are cele mai mari șanse dintre toți, acesta îmbrăcând deja tricolul „tricolor” de 34 de ori, meciuri în care a marcat de cinci ori.

România a învins cu 3 la 2 în ambele confruntări disputate împotriva formației macedonene. Manea a marcat în ultima victorie obținută. Meciurile cu Macedonia au reprezentat primele partide cu tehnicianul Andrei Spirea „la timonă”, după ce fostul tehnician Constantin Gâlcă a semnat cu Steaua.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.