Pălimaru și Dumitrescu „au semnat“ victoria cu Academica Argeș

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

IMG_20141115_125644

Gloria este singura formație din serie care a învins primele două clasate!

Gloria Buzău este singura echipa din liga secundă care a reușit, în stagiunea curentă, să învingă FC Voluntari și ­Aca­demica Argeș! Fotbaliștii grupării din Crâng s-au impus sâmbătă, cu 2 la 1, în fața argeșenilor. Oaspeții au deschis scorul prin Kone, buzoienii au restabilit egalitate prin Pălimaru și și-au adjudecat victoria grație reușitei lui Dumitrescu.

În fața a peste 1.000 de spectatori, divizionara secundă Gloria Buzău a întâlnit sâmbătă, pe teren propriu, viceliderul seriei I din liga secundă, Academica Argeș. Oaspeții și-au creat prima ocazie importantă în minutul opt. Chițu a reluat cu o lovitură de cap din marginea careului de șase metri spre poarta buzoienilor, însă reflexul extraordinar a lui Stoi­cescu a păstrat tabela intactă. În minutul 28, fotbaliștii antrenați de Baciu au deschis scorul după o cursă a lui Kone, finalizată cu un șut plasat la firul ierbii.

Bucuria oaspeților nu a ținut decât 12 minute. Pălimarul a profitat de o greșeală a portarului Boșneag și a restabilit egalitatea cu doar cinci minute înainte de fluierul final al primei reprize. După pauza jocului, fotbaliștii antrenați de Ion Viorel au ieșit mai motivați de la cabine. La 10 minute de la reluarea confruntării, Dumitrescu a marcat golul victoriei după un un-doi cu Răduca în interiorul suprafeței de pedeapsă adverse. Până la finalul partidei, buzoienii și-au mai trecut în cont două ocazii, prin Pantelie și Bobe, însă tabela a rămas nemodificată. În urma victoriei cu Academica Argeș, buzoienii au devenit singura formației care, în stagiunea curentă, a reușit să câștige în fața ocupantelor primelor două locuri. Iată rezultatele complete înregistrate în etapa a XIII-a, din prima serie a ligii secunde la fotbal:

CF Brăila – Unirea Slobozia: 1 – 0

Farul Constanța – SC Bacău: 1 – 4

Gloria Buzău – Academica Argeș: 2 – 1

Săgeata Năvodari – CS Balotești: 1 – 0

FCM Dorohoi – Rapid Suceava: 0 – 0

FC Voluntari – ACS Berceni: 4 – 0

Succesul buzoienilor, alături de celelalte rezultate înregistrate în runda cu numărul 13, readuc Gloria în jumătatea superioară a clasamentului. Cel puțin pentru până la duelul cu FC Voluntari, de etapa viitoare, gruparea antrenată de Ion Viorel ocupă locul șase, cu 19 puncte, la egalitate cu CF Brăila, ocupanta locului cinci, și la trei în fața formației Unirea Slobozia, care se află pe treapta a șaptea. Sâmbăta viitoare, buzoienilor vor întâlni în deplasare FC Voluntari, liderul seriei I, formației neînvinsă încă din tur, când Dăniță și Compania s-au impus la limită în Crâng, cu 1 la 0.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.