Spectacol în Crâng cu „Regele” în primul rând

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

HAGI-SUPARAT

  • Gloria Buzău îşi prezintă lotul de jucători într-un amical cu Viitorul Constanţa

Fotbalul de calitate revine pe arena din Crâng. Divizionara secundă Gloria Buzău îşi va prezenta lotul de jucători pentru stagiunea care va începe în prima săptămână a lunii septembrie în cadrul unui amical „de lux”, care îi va avea în postura de oaspeţi pe jucătorii formaţiei de primă ligă, Viitorul Constanţa. Şirul evenimentelor cuprinde un moment artistic, care îi va avea ca protagonişti pe micuţii de la Palatul Copiilor, va urma apoi un meci demonstrativ între grupele de juniori de la centrul „Jean Luca” şi confruntarea cu prima divizionară Viitorul Constanţa. Dan Tulpan, preşedintele formaţiei buzoiene, este încântat de rezultatele obţinute de elevii lui Ion Viorel în cadrul meciuri­lor de pregătire şi aşteaptă cu interes partida împotriva puştilor antrenaţi de Gheor­ghe Hagi: „În primul rând, încercăm să realizăm un spectacol pentru toţi cei prezenţi. Consider că ambele formaţii prestează un fotbal de calitate, astfel încât suporterii prezenţi la stadion să nu plece dezamăgiţi. Dacă vremea va ţine cu noi, înaintea partidei care va începe la ora 20,00, am mai planificat o succesiune de evenimente care alcătuiesc această acţiune”.

„Regele” revine în iarbă la Buzău

Din cauza parcursului slab pe care formaţia Viitorul l-a avut în debutul actualei ­sta­giuni de Liga I, Gheorghe Hagi, patronul clubului, este decis să revină în postura de tehnician principal al grupării pe care o patronează. Astfel, buzoienii şi toţi ceilalţi prezenţi în tribunele stadionului „Gloria” vor putea asista la revenirea „Regelui” în postura de antrenor principal. „Pentru noi, este o onoare că am aranjat acest meci. Bineînţeles că ne doream un adversar cu un nume mai sonor dar, având în vedere că Hagi este patronul acestei echipe, am zis că este în regulă să jucăm cu ei. Viitorul este o echipă bună, cu foarte mulţi jucători tineri şi de perspectivă. Sperăm să nu stricăm lanţul acestor rezultate pozitive şi să bifăm evoluţie bună, mai ales că vom juca în faţa propriilor suporteri”, a declarant Dan Tulpan, preşedintele Gloriei.

Banii, principala problemă

Cu mici excepţii, oficialul buzoian este încântat de maniera în care s-au pregătit fotbaliştii antrenaţi de Ion Viorel în această pauză competiţională. Prin prisma carierei de jucător, dar şi cea de preşedinte de peste două decenii al Gloriei Buzău, Tulpan a putut face o prognoză asupra viitorului formaţiei din Crâng. Oficialul buzoian a spus că lotul de jucători este unul mai mult decât satisfăcător, dar că acesta are nevoie de susţinerea publicului, şi mai ales de cea financiară: „Avem un lot bun comparativ cu ce am avut în anii precedenţi. Mă bucură dăruirea de care dau dovadă jucătorii şi maniera  în care se pregătesc. Am mai avea nevoie de doi – trei jucă­tori, ca să dublăm anumite poziţii în teren, însă este bine şi aşa. Foarte importantă pentru noi este situaţia financiară, dar fără a intra în detalii, sper ca banii să ne ajungă până la sfârşitul turului de campionat”.

Stagiune dificilă pentru Gloria

 

Buzoienii îşi fac calcule înaintea noului campionat. Dan Tulpan şi-a exprimat părerea vizavi de participantele din prima serie a ligii secunde. Oficialul buzoian a precizat că sunt foarte multe echipe care se confruntă cu dificultăţi din punct de vedere financiar şi totodată că lupta în campionat va fi una aprigă. „Sunt echipe care au probleme cu banii, majoritatea de fapt. Sunt probleme pe care şi noi încercăm să le depăşim. ­Rapi­d-ul nu trece printr-o situaţie foarte bună, Dunărea Galaţi are o echipă foarte bună, iar de CSMS Iaşi nici nu mai vorbim. Va fi dificil, însă, cu atenţie şi grijă, putem prinde play-off-ul, iar de acolo se poate orice”, a menţionat Tulpan.

În play-off se decide obiectivul final

Primul om în organigrama clubului buzoian a discutat şi despre obiectivul formaţiei pregătite de Ion Viorel. Preşe­dintele grupării din Crâng a scos în evidenţă dificultatea acestei stagiuni, precizând că în ultima fază a întrecerii din L2, obiectivul buzoienilor poate lua întorsături neaşteptate: „Pentru noi este importantă o evoluţie bună, care să ne permită accederea în play-off, iar de acolo se poate întâmpla orice. Să ne vedem noi acolo şi după discutăm de lucruri mari”.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentVerdeş, pus pe treabă! Gândurile atacantului severinean la Buzău
Articolul următorRemiză cu Viitorul!
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".