Remiză cu Viitorul!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

GLORIA-BZ

  • Fotbaliştii din Crâng au făcut cel mai bun meci cu „Vioară“ la timonă 

Gloria Buzău – Viitorul Constanţa: 1 – 1

Gloria Buzău a obţinut un egal de aur în ultimul meci de pregătire din această vară. Fotbaliştii formaţiei din Crâng au remizat, scor 1 la 1, împotriva primei divizionare Viitorul Constanţa. În faţa a peste 5.000 de spectatori, jucătorii antrenaţi de Ion Viorel au prestat cel mai bun meci din cele disputate în perioada precompetiţională. În ciuda debutului foarte bun de partidă, oaspeţii au deschis scorul prin Gavra, în minutul 19, după o greşeală a fundaşului Cătălin Vlaicu. 11 minute au fost puştii lui Hagi în avantaj. Voicu a interceptat un balon la jumătatea terenului, a urmat o incursiune pe partea dreaptă şi o centrare impecabilă pentru Puşcaşu,  care l-a învins pe Balaur, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj.

„Cel mai bun joc din această vară”

Ion Viorel, tehnicianul formaţiei din Crâng s-a declarat mulţumit de jocul prestat de elevii săi. „Vioară” a apreciat determinarea de care au dat dovadă Puşcă şi Compania şi a făcut apel la publicul buzoian să vină în număr şi mai mare pe arena din Crâng. „Astăzi (vineri) sunt mândru de maniera în care am jucat. S-a văzut determinare, ambiţie şi poftă de joc în tot ceea ce am întreprins. Chiar dacă nu ne-a ieşit totul, pot spune la capătul acestui joc că am ieşit de pe teren cu fruntea sus, drept dovadă şi maniera în care ne-au fost alături toţi cei de pe stadion. Iată că de la meci la meci numărul spectatorilor creşte şi acest lucru nu poate decât să ne încânte şi să ne motiveze. Îmi doresc ca pe viitor să avem şi mai mulţi buzoieni alături de noi, pentru că uşor – uşor, se naşte o echipă mare”.

Pe urmele lui „Vioară“

Cu evoluţii notabile în ­me­ciurile de pregătire din această vară, Gabi Ion, nepotul tehnicianului buzoian, a bifat cel mai bun joc de la revenirea în Crâng. Micuţul mijlocaş a evoluat foarte bine în flancul stâng al buzoienilor, din cauza sa, Bejan, fundaşul lateral al constănţenilor, a fost schimbat înainte de pauză. Gabi Ion s-a remarcat prin acţiuni în viteză, incursiuni şi determinare, exact aceleaşi calităţi care l-au făcut remarcat şi pe unchiul său. „Toată lumea mă înjura pe internet că mi-am adus rudele la Buzău. La fel s-a întâmplat şi cu Dăniţă şi iată-l că joacă foarte bine în centrul apărării. Mă bucur pentru Gabi, însă important este ca el să se menţină constant în evoluţii, nu doar în jocurile amicale”, a menţionat „Vioară”.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO DE LA GLORIA BUZĂU – VIITORUL CONSTANŢA

Speranţe pentru debut cu dreptul

Buzoienii au toate motivele să înceapă cu dreptul noua stagiune competiţională. Gloria Buzău încheie după o perioadă îndelungată prima vară fără înfrângere. Fotbaliştii antrenaţi de Ion Viorel au bifat 11 partide amicale, în care au câştigat 9 şi au remizat în două. Antrenorul grupării din Crâng este mulţumit de statistica înregistrată în perioada precompetiţională şi îşi doreşte un debut cu dreptul pentru elevii săi în disputa din runda inaugurală cu Farul Constanţa. „Avem un lot bun, însă mai avem nevoie de un fundaş lateral, pentru că nici dublură pentru Cucu, nici pentru Agache nu avem. Momentan, jucăm cam la 80% din ceea ce mi-aş dori eu, însă sper ca pe viitor acest lucru să se schimbe. Gândurile mele pentru prima etapă se îndreaptă spre cele trei puncte puse în joc, de altfel aşa şi este normal”. Gloria Buzău va începe noua stagiune pe 7 septembrie, atunci când buzoienii vor primi vizita formaţiei Farul Constanţa.

GLORIA BUZĂU – VIITORUL BUZĂU: 1 – 1, (1 – 1)

 Stadion: Gloria – Buzău

Spectatori: 5.000

Au arbitrat: Georgian Ionescu, Dan Popescu şi Constantin Laurenţiu.

Au marcat: Gavra (min. 19) şi Puşcaşu (min. 30).

 Gloria Buzău: Sârbu – Cucu, Vlaicu, Dăniţă, Agache – Marcu, Puşcaşu,  Mihăescu, Voicu – Gabi Ion şi Verdeş. Au mai jucat: Stoicescu, Fl. Alexandru, Diego, Burlacu, Bobe, Zăinescu şi Cocîrlă. Antrenor: Ion Viorel.

 Viitorul Constanţa: Balaur – Bejan, Emerson, Ghionea, Toşcă – Lazăr, Cristocea, Dică, Băluţă – Axinte şi Gavra. Au mai jucat: Buzbuki, Larie, Nitrea, Târnovan, Puţanu, Mitriţă, Thiago, Hodorogea, Vasile, Saitos, Gheorghe şi Boban. Antrenor: Cătălin Anghel.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentSpectacol în Crâng cu „Regele” în primul rând
Articolul următorManea, de la lot în Superligă
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".