TV online gratuit

0
LONDON, ENGLAND - JANUARY 09: An Apple Ipad is used to view Netflix during the Netflix UK launch in London, England on January 9, 2012. Netflix the leading global internet subscription service for films and TV programmes, launches today in the United Kingdom and Ireland, offering instant and unlimited access to a broad range of entertainment for the low monthly price of ?5.99 in the UK and ?6.99 in Ireland. (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images for Netflix)
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Televiziunea on-line este un concept relativ nou, apărut pe la mijlocul anilor 2000, când au apărut primele programe de televiziune disponibile prin internet. Acest tip de televiziune reprezintă, de fapt, distribuirea digitală a conținutului programelor de televiziune prin intermediul internetului. Televiziunea on-line este un tip de tehnologie care livrează conținut multimedia (video, audio) dar și alte tipuri de date, fără să fie necesară implicarea directă a unul furnizor de servicii de internet, în controlul sau distribuirea conținutului.

În 2005 ITunes a oferit pentru prima dată programe și seriale de televiziune care puteau fi descărcate după plata unei taxe și tot în 2005 a fost lansat YouTube-ul, care a permis utilizatorilor să partajeze programe de televiziune. În 2006 a apărut Amazon Video, iar în 2007 Netflix, creat inițial pentru vânzări și închirieri de DVD-uri, a început să ofere conținut de streaming. În același an, 2007, au început să devină disponibile aplicațiile pentru dispozitivele mobile, oferind astfel utilizatorilor posibilitatea de a urmări programe TV on-line de pe tablete și smartphone-uri. Din 2018 Netflix-ul a devenit cea mai mare rețea de televiziune de streaming din lume, în prezent având peste 117 milioane de abonați.

Televiziunea on line funcționează aproximativ la fel cu televiziunea prin antenă sau cablu, diferența constă în faptul că informația este transmisă prin intermediul internetului, sub formă de date.

Cu ajutorul acestui tip de televiziune utilizatorul are posibilitatea să dețină controlul asupra momentului când își poate viziona programele preferate. De asemenea, le poate urmări de pe diverse dispozitive (tabletă, smartphone, laptop) care îi oferă mobilitate, sporindu-și astfel și confortul. Pentru că pot fi vizionate programe și emisiuni din întreaga lume, consumatorul de televiziune on-line are la dispoziție o multitudine de programe, seriale, emisiuni sportive, știri, etc.

Televiziunea on-line este de trei feluri:
– gratis: consumatorul nu trebuie să plătească nimic pentru a viziona diverse programe, însă trebuie să vizioneze clipuri publicitare. Acestea asigură un venit constant celor care gestionează respectiva pagină de internet și oferă un conținut de calitate;
– cu plată: în schimbul unui abonament lunar, utilizatorul va avea la dispoziție un număr de canale sau clipuri video;
– pay per view: utilizatorul plătește pentru vizionarea unui clip video sau a unui program TV.

Indiferent de tipul de televiziune on-line pe care îl alegeți, trebuie să aveți în vedere că există o multitudine de avantaje: o gamă largă de programe, accesul la emisiuni din întreaga lume, un confort sporit, mobilitatea de a urmări programele preferate de oriunde, precum și posibilitatea de a controla bugetul alocat pentru această modalitate de a fi informat și de a-ți petrece timpul liber.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.