Un antrenor buzoian acuzat că ar fi dat şpagă pentru a câştiga un meci la copii!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

viitorul-buzau-petrolul-ploiesti

Daniel Chiriță (40 de ani), campion cu Rapid și câștigător de Cupă cu Petrolul, a trăit momente halucinante la faza zonală a turneului Gheorghe Ola pentru copii născuți după 1 ianuarie 2005. ”Chiru” susține că, la un meci de pe 30 noiembrie, antrenorul Viitorului Buzău, Vasile Tudose, fost jucător la Gloria, i-ar fi oferit 300 de lei, pentru ca echipa lui, Petrolul 95 Ploiești, său se dea la o parte, iar gazdele să fie sigure de calificarea în finala competiției. Viitorul Buzău este echipa consilierului FRF Gabriel Bodescu. Informaţia a fost furnizată de sportnews.ro, iată în continuare articolul complet publicat de Mihai Toma pe Sport News.

Ştiai că pe Buzăul Sportiv ai livescore toate competiţiile sportive din lume? Intră pe http://buzaul-sportiv.ro/livescore/ pentru rezultate în timp real.

”Asemenea nesimțire n-am mai văzut! Antrenorul de la Viitorul Buzău a venit și mi-a oferit 300 de lei, să mă dau la o parte! Sunt dispus să merg la poligraf, dacă crede cineva că e o vreo glumă”, spune Chiriță, care-l acuză pe Vasile Tudose, 40 de ani, tehnician la echipa care organiza competiția juvenilă. ”Eu sunt patron la Ploiești, am fost la turneu, fiindcă antrenorul Ciprian Pura avea probleme cu o rudă, care e în spital. Când țăranul ăla – cum de și-a permis așa ceva?! – a venit la mine cu propunerea, mi-a sărit și mie muștarul.

Pe Buzăul Sportiv poţi urmări video live online orice competiţie sportivă! De la mariile campionate de fotbal ale lumii până la campionatele naţionale de handbal, polo sau volei, toate sunt disponibile pe www.buzaul-sportiv.ro/live!

Le-am zis copiilor să se alerge, să lupte, deși noi nu mai aveam șanse de calificare. Am și deschis scorul, însă arbitrii, care validaseră inițial reușita, ne-au scos mingea din poartă! A ieșit un balamuc cum n-am văzut de 15 ani de când am școală de fotbal. Părinții de la noi au intrat pe teren, s-au schimbat vorbe grele. Poliția a venit târziu să restabilească ordinea, nu aveau asigurată paza la sală”.

Amendat cu 32 de lei și suspendat două etape de nicăieri!

Chiru pretinde că arbitrii care au oficiat la acest meci și ”un domn Solomon, antrenor federal”, i-au interzis accesul la final, la completarea raportului de joc: ”În consecință, am făcut o hârtie de mână, în care am relatat ce s-a întâmplat. Am trimis-o la federație. Miercuri, a venit bomba: Comisia de Disciplină m-a amendat pe mine, cu 32 de lei, și m-a suspendat două etape. Mă întreb de unde, de la naționala artiștilor, poate? Gazdele, care au primit doar avertisment, au câștigat cu 3-0 și s-au calificat în finală”.

Chiriță mai spune că nu i s-a mai întâmplat să pățească așa ceva și crede că totul se datorează faptului că Viitorul e finanțată de un ”om greu din Primărie, care vrea rezultate cu orice preț. La echipe de copii, să oferi mită?! Ce sens are asemenea comportament la un meci de juniori?!”.

Pe contul de Youtube al Buzăul Sportiv găseşti peste 500 de materiale video (conferinţe de presă, interviuri în exclusivitate, meciuri full şi reportaje). Intră acum să vezi ultimele ştiri în format video! Toate meciurile formaţiei Viitorul Buzău din cadrul competiţiei Crâng Trophy 2014 sunt disponibile aici!

Vasile Tudose, antrenorul acuzat, se apără: ”Am tot respectul pentru Chiriță, dar nu e nimic adevărat! Dacă avea ceva de spus, trebuia să scrie în raport, nu la trei ore de la abandonarea jocului. Prima greșeală a lui Chiriță, care, recunosc, a avut o carieră mai mare ca a mea, a fost că nu s-a prezentat la ședința tehnică. Acolo ar fi aflat că nu e valabil golul înscris din «lovitură direct» direct din propriul teren”.

Tudose susține că ”părinții celor de la Ploiești au declanșat un scandal uriaș: a apărut un urecheat și vreo doi inși mai corpolenți, abia a reușit gardianul să lămurească lucrurile. Apoi a chemat Poliția! Am vrut să reîncepem meciul, dar nu s-a mai putut”. ”Minte”, răspunde Chiriță. ”Pe raportul de joc scrie că jocul a fost întrerupt din cauza faptului că nu a mai fost aigurată siguranța copiiilor”, adaugă acesta.

”Vinovatul să se ducă la pușcărie!”

Tudose susține că singura implicare a lui Gabi Bodescu, consilier FRF, la club ”a fost faptul că, acum un an și jumătate, m-a ajutat să mă mut cu grupele mele de copii de la Șoimii la Viitorul. Noi avem alt sponsor”. Antrenorul afirmă că ”lupta” cu Ploieștiul a început dinainte de 30 noiembrie: ”Am fost la un turneu acolo. Am câștigat, deși ei au umblat cu manevre. Ba nu aveau să ne dea medalii, ba că ne aveau echipamentul care se oferea câștigătorilor”. ”Povești! Vorbesc, dar nici măcar n-au plătit taxele de înscriere”, dezvăluie organizatorul Kids Winter Cup, Gabi Lefter.

”Am activat la Viitorul până pe 7 martie, nu am nici o legătură cu clubul. Îl sfătuiesc pe Daniel Chiriță să facă plângere și, dacă există un vinovat, acela să facă pușcărie. Corupția din sport, mai ales din cel juvenil, trebuie eradicată”, a reacționat Gabi Bodescu.

Chiriță are școală de fotbal la Ploiești din 1999. Vasile Tudose antrenează copii și juniori de cinci ani.

Sursă articol şi foto: Sport News.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.