VERDEş la Buzău! Citeşte primele declaraţii ale vârfului severinean!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

bobi-verdes-gloria-buzau

Divizionara secundă Gloria Buzău îşi rezolvă proble­mele pe rând. Ieri, în Crâng, şi-a făcut apariţia atacantul severinean Bobi Verdeş, jucător cu state vechi în primele două eşaloane fotba­listice ale ţării. Sosirea jucătorului care s-a consacrat la Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Craiova ar urma să rezolve una dintre cele mai mari probleme ale grupării din Crâng – atacul. Lipsa unor jucători experimentaţi în compartimentul defensiv este principala problemă a tehnicianului Ion Viorel, după ce mijlocul şi defensiva sunt „dublate”.

Cotat la 225.000 de euro

Bobi Verdeş s-a născut pe 24 noiembrie 1980 şi a început fotbalul la Drobeta Turnu Seve­rin. Severineanul are 1,84 metri şi 80 de kilograme, iar CV-ul său cuprinde următoarele echipe: Pandurii Târgu-Jiu, Universitatea Craiova, Progresul Bucureşti, Oţelul Galaţi, FC Argeş, Dacia Mioveni, Pandurii Târgu-Jiu, FCM Bacău, Unirea Alba Iulia şi Chindia Târgovişte. Atacantul nu îi va costa nimic pe oficialii Gloriei Buzău, acesta sosind în Crâng liber de contract. Potrivit site-ului transfermarket.de, cota de piaţă a jucătorului severinean este 225.000 euro.

State vechi în primele două ligi

Verdeş este unul dintre jucătorii care s-au consacrat în primele două divizii de fotbal din România. Fotbalistul are, potrivit romaniansoccer.ro, peste 70 de meciuri disputate în Liga I, jocuri în care a marcat 11 goluri şi peste 125 de partide în al doilea eşalon în care a înscris peste 40 de goluri. „Verdeş este un jucător consacrat, un fotbalist care îşi poate aduce aportul în jocul nostru, mai ales în ofensivă, acolo unde suferim. Sper să rămână alături de noi şi împreună să realizăm lucruri frumoase pentru Buzău”, a precizat „Vioară”.

Doi brazilieni, Lungoci şi Bobe, în stand-by

În ofensivă, Ion Viorel se mai poate baza pe doi brazilieni, aduşi zilele trecute în Crâng. Este vorba despre jucătorul de culoare Cacatao, care se află în România de câţiva ani şi Vinicius, fotbalist care a trecut şi pe la Ceahlăul Piatra-Neamţ. Alături de aceştia mai sunt tânărul jucător Gabriel Bobe (21 de ani) şi Valentin Lungoci, vârf care a mai lucrat cu „Vioară”. Acestora li se poate adăuga Muscalu (19 ani), fotbalist adus în Crâng de la Astra II Ciorani, formaţie secundă a primei divizionare Astra din Giurgiu. Bobi Verdeş, atacantul adus la Gloria zilele trecute, unul dintre cele mai cunoscute nume din primele două eşaloane fotbalistice, a venit cu gândul doar la performanţă. Dovadă stau primele declaraţii ale vârfului severinean după prima şedinţă de pregătire efectuată sub comanda lui Ion Viorel. „Mă bucur că am venit la Gloria Buzău, o echipă care reprezintă un nume în fotbalul românesc. Îl ştiu pe domnul antrenor şi câţiva dintre băieţi, însă nu-mi fac probleme de acomodare, pentru că de fel sunt un tip sociabil. Nu pot spune multe doar după primul antrenament, însă am văzut că sunt băieţi valoroşi şi că se încearcă îmbinarea jucătorilor cu experienţă cu fotbalişti tineri, dornici de afirmare. Îmi doresc ca împreună să fim sănătoşi şi să avem parte de cele mai bune rezultate”, a precizat vârful care a evoluat ultima dată pentru Chindia Târgovişte. Verdeş s-a întâlnit cu oficialii buzoieni şi a plecat ieri alături de buzoieni în ­sta­giul de pregătire care se desfăşoară până pe 10 august la Sărata Monteoru.

33 la ultimul antrenament

La ultima şedinţă de antrenament înainte de a pleca spre stagiul de pregătire centralizată de la Sărata Monteoru, Ion Viorel, tehnicianul Gloriei Buzău, a avut sub comandă nu mai puţin de 33 de jucători. Aceştia au efectuat o scurtă încălzire alături de preparatorul fizic al grupării din Crâng şi apoi au fost împărţiţi în patru echipe, trecând la joc, pe câte o jumătate de teren. La „miuţă” au intrat şi cei din staff-ul tehnic al Gloriei, antrenorul cu ­porta­rii – Mihai Barbu, fiind printre remarcaţii şedinţei de pregătire.

Alţi jucători, „în probe” în „amicalul” cu Metaloglobus

Formaţia din Crâng va testa în jocul cu divizonara C, Metaloglobus Bucureşti (sâmbătă, de la ora 20.00, pe arena din Crâng) încă o serie de fotbalişti în vederea definitivării lotului de jucători pentru stagiunea 2013 – 2014. Astfel, pe lângă jucătorii străini aduşi în ultimele săptămâni, în Crâng vor poposi mai mulţi fotbalişti tineri autohtoni, dornici de afirmare care au ocazia să le demonstreze oficialilor buzoieni că merită o şansă la Gloria Buzău.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.