Vezi aici ce au făcut candidaţii din sportul buzoian la examenele de titularizare şi definitivat!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

sport

Mai puțin de jumătate dintre candidații de la examenul de titularizare din județul Buzău au obținut note ce le permit să devină titulari. Rezultatele testării au fost afișate vineri. Din cei 483 de participanți la examen, 203 au luat note peste 7 și se vor lupta pentru unul din cele 63 de posturi vacante destinate titularilor. Cei care nu vor prinde un post vor mai șansa de a deveni profesori suplinitori.

În urma unei prime analize a rezultatelor afişate vineri, la examenul de titularizare din acest an, procentul de promovabilitate la nivelul județului Buzău se apropie de cel înregistrat anul trecut. Concurenţa pentru un post în sistemul educaţional va fi acerbă. Practic pentru un singur loc se bat patru profesori. De exemplu, pentru două posturi de educator sunt 100 de candidați. Dintre aceștia, trei au obţinut media 10 iar mai mult ca sigur ceilalți nu au nicio șansă să devină titulari. Departajarea între cei trei candidați de nota 10 se va face în funcţie de media examenului de licenţă. Oamenii „de sport” din Buzău care tind spre o carieră în învăţământ au avut emoţii la examenul susţinut zilele trecute. Singurul 10 a fost obţinut de Alexandrina Victoria Iuga. Cele mai mari note din fotbal le-a obţinut râmniceanul Marius Tîrîlă, antrenor de copii şi juniori la Râmnicu Sărat. Fostul căpitan al Olimpiei „a luat”9,8, respectiv 9,85 la examenul de titularizare. Cea mai bună notă din noua generaţie a antrenorilor buzoieni a fost obţinută de Romeo Stan, fostul decar al Gloriei Buzău – 8,8 respectiv 9,1. Sportul râmnicean a fost reprezentat destul de bine la „titularizare”. Mihaela Măndoiu (antrenor volei – copii şi juniori) a fost notată cu 8, 05 şi 8,53. Arbitrii buzoieni au avut prestaţii mediocre. Valentin Liscănoiu şi Mihai Coşconea, ultimul fiul preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Fotbal – Pompiliu Coşconea, au obţinut 6,45 / 7,33 respectiv 6,15/ 7,11. Fosta grupa 1990 – 1991, secţia fotbal, a Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Soter” pregătită de Cristi Lupu a avut patru reprezentanţi care tind spre o carieră în învăţământ. Daniel Alecu a obţinut cea mai mare notă 7,3/ 7,97, urmat de Silviu Cernat cu 7,15/ 7,86 şi Daniel Pârvu cu 7,1/ 7,57. Ultimul clasat a fost George Sava cu 5,1/ 6,32. Cele mai slabe note ale candidaţilor care vin din fotbal au fost obţinute de Mugurel Măndoiu – antrenor copii şi juniori Râmnicu Sărat, 4,15 şi Adrian Mirgoace – jucător Metalul LPS Buzău 1. 

Majoritatea profesorilor buzoieni care au susținut examenul au luat definitivatul. Din cei 180 de candidați, numai puțin de 114 au obținut medii peste 8. În procente, Buzăul a depășit atât media pe țară, cât și pe cea înregistrată anul trecut, la nivel de județ. Rezultatele examenului de definitivat au fost afișate sâmbătă. Având în vedere mediile obținute, mulți dintre candidați s-au arătat mulțumiți că au trecut această importantă testare. În cifre, definitivatul la Buzău se prezintă astfel: din cei 180 de profesori care au fost în sălile de examen, 114 au obținut medii peste pragul de trecere, 8. Din cei 66 de candidați picați, 26 au ales să depună contestații.  Anul acesta a fost un an mai bun, nu doar în privința rezultatelor examenului de definitivat ci și în privința organizării. Șefii educației buzoiene au constatat o mai mare seriozitate cu care profesorii au abordat acest test. Pentru a luat definitivatul, anul acesta dascălii au fost nevoiți să ia note peste 8. Examenul se organizează pentru fiecare disciplină, este obligatoriu,  iar candidații promovați dobândesc dreptul de practica în învățământ. Cei care nu reușesc să media de trecere pot participa la cel mult alte două sesiuni ale acestui examen. Dintre profesorii de educaţie fizică şi sport buzoieni, participanţi la examen s-au remarcat Ştefăniţă Caragea (LPS Buzău) cu 8.85 alături de arbitrii Mihai Coşconea (Şc. Gen. Emil Palade) cu 8.75 şi Laurenţiu Ionaşcu (Merei) cu 8.35.

Rezultatele complete sunt disponibile pe site-urile www.definitivat.edu.ro şi www.titularizare.edu.ro 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.