VIDEO. Anul tenisului de masă. Ovidiu Ionescu, cel mai bun sportiv buzoian în 2015!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

ovidiu ionescu

Tenismenul Ovidiu Ionescu a fost desemnat cel mai bun sportiv buzoian în 2015. Legitimat la Clubul Sportiv Municipal Buzău, Ovidiu a fost urmat pe podium de doi colegi, Constantin Cioti şi Dragoş Oprea. La categoria “neolimpici”, primul loc a fost ocupat de judoka Izabela Zekany.
Vineri, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Buzău a organizat tradiţionala Gală a Laureaţilor, festivitate care reuneşte crema sportului buzoian. Prin prisma performanţelor obţinute anul acesta, buzoianul Ovidiu Ionescu, component al echipei de tenis de masă din cadrul CSM, a fost desemnat cel mai bun sportiv al judeţului. Ovidiu a fost urmat în top de Constantin Cioti, colegul său de la club şi de la echipa naţională, iar Dragoş Oprea, tot de la CSM Buzău, a închis podiumul în cadrul ierarhiei destinate sporturilor olimpice.
Prezent la eveniment, primarul Constanin Boşcodeală a dat asigurări că, în continuare, sportivi performeri vor fi sprijiniţi de autorităţi.
Directorul Clubului Sportiv Municipal Buzău şi antrenorul Naţionalei de tenis de masă –masculin, Mircea Dinu, a fost încântat că primele trei locuri din ierarhia celor mai buni sportivi ai judeţului au fost ocupate de elevii săi.
În clasamentul destinat sporturilor neolimpice, judoka Izabela Zekany s-a aflat pe primul loc. Ea a fost urmată de colegul său, Cătălin Lefter, în timp ce Lucica Şercăianu, sportiv ce activează în cadrul secţiei de rachetomodelism a CSM Buzău, a ocupat ultima treaptă a podiumului.

Viitor asigurat

Tenisul de masă buzoian are viitorul asigurat. Majoritatea copiiilor de la Clubul Sportiv Municipal sunt campioni naţionali la categoriile lor de vârstă. Grupele mai mari şi seniorii obţin performanţe pe bandă rulantă, atât la club cât şi în tricoul echipei naţionale. Anul viitor, unul dintre componenţii formaţiei din Crâng are mari şanse să reprezinte România la Olimpiada de la Rio.
2015 a fost un an bun pentru tenisul de masă buzoian. Titlul pentru cel mai bun sportiv al judeţului i-a revenit lui Ovidiu Ionescu, de la CSM Buzău, iar perspectivele pentru anul viitor sunt de-a dreptul uriaşe. Dragoş Oprea este noua speranţă a lui Mircea Dinu, conducătorul clubului buzoian şi antrenorul reprezentativei masculine.
Antrenorul  buzoienilor are mari aşteptări. Dinu şi-a propus ca Cioti sau Ionescu, doi dintre sportivii de vază ai clubului, să reprezinte România la Jocurile Olimpice care vor avea loc la Rio, în Brazilia.
Anul viitor, sportivii buzoieni vor mai participa la două competiţii de anvergură. Este vorba despre Open-ul Germaniei şi al Qatarului. Totodată, elevii lui Mircea Dinu vor fi prezenţi şi la Campionatul Mondial de tenis de masă pe echipe, acolo unde România este în prima urnă valorică, alături de alte 15 ţări din lume.

An bun pentru Roxana Istrate

Jucătoarea de tenis de masă Roxana Istrate a încheiat anul pe locul şase în topul celor mai buni sportivi din judeţul Buzău. Obişnuită doar cu primul loc, sportiva din Buzău a avut un an de tranziţie, în care a activat în două ligi de top din Europa şi nu a avut timp să participe la alte turnee internaţionale. Anul viitor, Roxana speră să facă pasul către reprezentativa de senioare.

Roxana Istrate
În ciuda clasării finale din ierarhia celor mai buni sportivi din judeţ, Roxana Istrate consideră că a avut un an bun. Buzoianca şi-a încheiat acordul cu Angby SK, gruparea suedeză pentru ca a evoluat în ultimul an, şi s-a alăturat formaţiei spaniole Arteal, din Santiago de Compostela. Totodată, Roxana este jucătoare activă şi în Franţa, acolo unde evoluează sub culorile celor de la Issy les Molineaux.
Roxana are planuri mari pentru anul care vine. Îşi doreşte să fie convocată la echipa naţională de tenis de masă, la seniori, acolo unde va avea ocazia să îşi reîntâlnească o parte dintre colegele de la loturile naţionale de tineret.
Istrate a semnat cu Arteal în luna septembrie, iar buzoianca nu a avut probleme de acomodare în peninsula Iberică, mai ales că la formaţia din Santiago de Compostela mai evoluează o româncă.
Imediat după sărbătorile de iarnă, Roxana Istrate va reveni în Spania pentru a se pregăti de noua stagiune, ţinta fiind câştigarea titlului naţional.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.