VIDEO. AOR Buzău a finalizat primele cursuri de formare lectori în olimpism

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.


aor 1

Filiala Buzău a Academiei Olimpice Române a încheiat cursurile de formare a lectorilor în domeniul olimpismului. La ultimul colocviu din cadrul sesiunilor găzduite de Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” au fost prezenţi doi lectori internaţionali din partea AOR, alături de alte figuri cunoscute din sportul buzoian.

aor 2
Cursurile de formare a lectorilor în domeniul olimpismului au început în luna februarie 2015 şi au fost finalizate la jumătatea lunii martie, obiectivul acestora fiind de a crea un grup academic pentru promovarea principiilor fundamentale ale olimpismului la nivel de judeţ. La ultima sesiune au participat şi doi lectori internaţionali. Este vorba despre Alexandra Dospinescu, secretarul AOR şi Anita Stere, istoric.
Şedinţele au decurs exemplar datorită prezenţei celor două oficialităţi din cadrul Academiei Olimpice Române, iar cei prezenţi vor avea ocazia să pună în practică în scurt timp cele învăţăte.
Cursanţii au avut ocazia să afle însemnătatea zilei de 21 martie, Ziua Academiei Olimpice Române, precum şi informaţii conexe sau alte noutăţi din lumea olimpismului.
Colocviul desfăşurat recent a fost partea finală a cursului de formare lectori din domeniul olimpic la nivel de judeţ. Cursanţii au prezentat materialele conform tematicii după care au urmat dezbaterile.
La finalul cursurilor, participanţii au primit certificate de absolvire, alături de diferite materiale din partea Comitetului Olimpic Sportiv Român, a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Buzău şi a Academiei Olimpice Române. Următoarea ediţie a cursului de formare lectori va avea loc în luna septembrie 2016, acestea sunt gratuite iar doritorii se pot înscrie trimiţând un mail cu datele personale la următoarea adresă: aorbuzau@yahoo.com

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.