VIDEO. Handbal Municipal Buzău poate supravieţui în prima ligă cu bani din mediul privat

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

“95 la sută” promovată în Liga Naţională, echipa locală de handbal feminin poate face faţă rigorilor financiare din primul eşalon doar cu ajutorul sponsorilor. Vitregită de Primărie şi Consiliul Judeţean, gruparea buzoiană şi-a găsit susţinere într-o mână de oameni de afaceri locali. HM Buzău ar avea nevoie de 10 miliarde de lei vechi pentru a asigura bugetul primului sezon.

După ce a încheiat turneul de promovare pe locul trei, Handbal Municipal Buzău are mari şanse de a evolua în Liga Naţională, mai ales dacă HC Baia Mare se va retrage din cauza problemelor financiare. Reprezentanţii echipei buzoiene aşteaptă invitaţia oficială din partea Federaţiei Române de Handbal.

Datorită sponsorilor, HM Buzău este singura echipă din judeţ care nu are datorii. După ce Primăria Buzău a sistat orice finanţare către sport, iar handbalul feminin nu reprezintă o prioritate pentru Consiliului Judeţean, care a alocat o sumă derizorie raportată la performanţele buzoiencelor, salvarea poate veni din mediul privat, acolo unde oamenii de afaceri locali care susţin trupa din Buzău au căzut de acord în privinţa bugetului pentru noua stagiune. Cu un picior în Liga Naţională, conducătorii formaţiei buzoiene caută cele mai bune variante pentru a îşi întări valoric echipa, în vederea menţinerii în prima divizie. Buzoiencele au intrat într-o scurtă vacanţă şi aşteaptă decizia FRH pentru a îşi relua antrenamentele cât mai curând în vederea pregătirii noului sezon competiţional.

Primul „7” al echipei CS HM Buzău care este gata să promoveze: Delia Bohotici – Laura Zafiriadis, Anca Lipan, Simona Duţă, Roxana Tabarcea, Cristina Clisu, Mirela Vîlcu
Au mai contribuit la rezultatele de la Piteşti: Alina Lupu, Gabriela Drugău, Denisa Matei, Larisa Baciu şi Daniela Udrea .

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.