VIDEO. Invincibilii! Petrolul Berca „a ucis” campionatul după victoria cu Metalul Buzău

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
12891533_10206028163770178_7652322503071062426_o
Sursă foto: Adrian Soare/Facebok

Petrolul Berca şi-a dovedit supremaţia în prima ligă judeţeană, după ce s-a impus pentru a doua oară în actuala stagiune, în faţa celor de la Metalul Buzău. După un joc pragmatic, disputat în Crâng, “petroliştii” au câştigat cu 2 la 1 şi s-au distanţat la 11 puncte de ocupanta poziţiei secunde.

Gazdele şi-au făcut cunoscute intenţiile ofensive încă din debutul partidei, când mingea s-a dus puţin pe lângă poartă, după un şut a lui Păun din interiorul careului. (min. 4) A urmat replica oaspeţilor, venită prin şutul lui Butiseacă, de la 25 de metri, când balonul a trecut la câteva palme distanţa de transversala porţii apărate de turcul Akcay. (min. 8) În minutul 15, oaspeţi comit un fault în propria suprafaţă de pedeapsă, iar Radu înscrie cu un şut plasat de la punctul cu var. Oaspeţii replică printr-o lovitură liberă executată de Vasile Nicola. Mingea “expediată” din piciorul fostului jucător de la Sportul Studenţesc se îndreaptă spre vinclu, însă plonjonul magistral al portarul Adnan menţine avantajul buzoienilor.

Doar trei minute s-au bucurat elevii lui Vali Stan de avantajul înregistrat pe tabela stadionului “Cornel Negoescu”. Rămas fără marcaj în marginea careului de şase metri, Radu înscrie cu o lovitură de cap după un corner executat perfect. Acelaşi Radu profită de o greşeală în defensiva buzoienilor, recuperează balonul şi aduce Petrolul Berca în avantaj cu un şut plasat, din interiorul careului.

Ultimul minut de joc al primei reprize aduce încă un gol în poarta buzoienilor, anulat de “centralul” Ionaşcu, pentru un fault în atac. (min. 45) Repriza secundă aparţine gazdelor, care încearcă să obţină cel puţin un punct din confruntarea din Crâng. Rând pe rând, Manea, (min. 49, min. 55) Radu (min. 51) şi Păun, (min. 80) trec pe lângă golul egalizator, însă cel mai aproape de reuşită se află fundaşul Ştefan Păun, care trimite balonul în transversală, după un trasor de la 30 de metri.

Fluier final în Crâng şi Petrolul Berca rămâne liderul de necontestat al ligii a IV-a din Buzău, după 19 victorii din tot atâtea posibile, care le-au adus jucătorilor antrenaţi de Lilian Micu 57 de puncte. Jucătorii antrenaţi de Vali Stan coboară pe locul trei, după ce Voinţa Lanuri s-a impus cu 4 la 0 pe terenul formaţiei Victoria din Boboc.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.