VIDEO. Memorialul “Cristian Alexandru” a fost câştigat de Viitorul Buzău

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Viitorul Buzău a câştigat cea de-a şaptea ediţie a Memorialului “Cristian Alexandru”, după ce a învins în ultimul act, cu 1 la 0, Liceului cu Program Sportiv Buzău. CSM Râmnicu Sărat s-a clasat pe locul trei. Festivitatea de premiere a fost onorată cu prezenţa mai multor foşti mari fotbalişti din curtea Gloriei Buzău, colegi cu Cristian Alexandru.
Memorialul “Cristian Alexandru”, una dintre competiţiile de tradiţie organizate în preajma Crăciunului şi dedicată fotbaliştilor de 9 şi 10 ani, s-a încheiat astăzi. Turneul, ajuns la cea de-a şaptea ediţie, s-a desfăşurat în Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” şi a fost adjudecat de micuţii de la Viitorul Buzău, care au câştigat finala cu 1 la 0.
Locul doi a fost ocupat de copiii de la LPS Buzău, formaţie antrenată de Romeo Stan şi Cătălin Cighir, în timp ce ultima treaptă a podiumului a apaţinut râmnicenilor de la Clubul Sportiv Municipal. Festivitatea de premiere a fost onorată de foşti mari fotbalişti ai Gloriei Buzău, precum Sandu “Cocoşatu`” Ionescu, Tase Gheorghe, cel mai bun marcator din istoria clubului –Constantin Stan şi Dan Tulpan, preşedintele clubului. Conducătorul grupării din Crâng a rememorat câteva dintre momentele petrecute în vestiarul buzoienilor, alături de unul dintre cei mai mari portari ai Gloriei.
Oficialul buzoienilor a subliniat importanţa competiţiilor dedicate fotbalului juvenil, mai ales că întrecerile la nivel naţional nu sunt în număr satisfăcător.
Cristian Alexandru a fost cunoscut în lumea fotbalului românesc drept Cristian 2, unul dintre cei mai buni portari ai Gloriei Buzău, artizanul celei de-a doua promovări în Divizia A şi titular în meciul de poveste cu UTA Arad, care i-a menţinut pe buzoieni în primul eşalon fotbalistic. Alexandru s-a stins din viaţă, prematur, în urmă cu opt ani.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.