Arbitrii buzoieni eliminaţi din Cupa Prietenia de câştigătoarea trofeului

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

arbitri-buzau-2013

Selecţionata buzoiană, participare onorabilă la turneul din Capitală

Săptămâna trecută arbitrii din toată ţara s-au întrecut la Bucureşti, în cadrul Cupei Prieteniei la minifotbal, competiţie destinată exclusiv “cavalerilor în negru”. În organizarea Asociaţiei Municipale de Fotbal din Bucureşti, Complexul Sportiv “Concordia” din Chiajna a găzduit întrecerea destinată celor care împart dreptatea pe “dreptunghiul verde”. Selecţionata judeţului Buzău s-a bucurat de prezenţa unor arbitri de top atât la nivel local cât şi naţional.

Debut nefericit în grupe salvat de ultimele jocuri

În primul meci echipa arbitrilor din Buzău a întâlnit reprezentativa similară a judeţului Brăilă. Băieţii conduşi de Cezar Ionescu au încheiat confruntarea în timp regulamentar la egalitate, scor 2 la 2, după ce buzoienii au condus la pauza jocului cu 2 – 0. După executarea loviturilor de la 7 metri, brăilenii s-au impus cu 3 la 1. În timp regulamentar au înscris Alexandru Baciu şi Răzvan Ciufulică, ultimul cu o execuţie surprinzătoare direct din corner, acesta fiind de altfel şi unicul marcator al buzoienilor la loviturile de departajare. Cea de-a doua partidă a fost în anti-teză cu primul joc. Buzoienii au fost conduşi cu 2 la 0 de AMF Bucureşti, dar au revenit graţie reuşitelor semnate de Cezar Ionescu şi Bogdan Danciu. În urma loviturilor de departajare selecţionata forului condus de Pompiliu Coşconea s-a impus cu 2 la 1 graţie reuşitelor semnate de Cezar Ionescu şi Răzvan Ciufulică. În cea de-a doua partidă s-a remarcat şi portarul Andrei Cătălin, elevul profesorului Cătălin Cighir de la LPS Buzău prin două lovituri de la 7 metri apărate. În ultimul joc din grupe, cel disputat împotriva formaţiei din Braşov, trupa condusă de Ionescu s-a impus cu 2 la 1. Primul gol al buzoienilor a fost marcat de Laurenţiu Ionaşcu, în timp ce a doua reuşită i-a aparţinut lui Alexandru Baciu. În urma rezultatelor din grupa, AJF Buzău s-a calificat în faza 16-imilor acolo unde a fost eliminată de echipa din Satu Mare, formaţie ce mai târziu avea să îşi adjudece trofeul. Au marcat pentru Buzău, Cezar Ionescu şi Răzvan Ciufulică. Competiţia destinată arbitrilor de fotbal din ţară a fost câştigată de AJF Satu Mare. Învingătorii au trecut în finală de AJF Ialomiţa, cu scorul de 5-0. Podiumul a fost completat de AJF Harghita a fost completat de AJF Harghita, care a învins după loviturile de departajare pe AJF Teleorman, cu scorul de 4-3.

Ciufuluică, golgheterul buzoienilor

Răzvan Ciufulică, arbitru asistent în cadrul Superligii judeţene de fotbal a fost cel mai bun marcator al trupei din Buzău. Arbitrul buzoian a înscris patru goluri (două din acţiune, două de la 7 metri), fiind urmat de Cezar Ionescu cu trei reuşite. Iată ce a declarat tânărul arbitrul la finele turneului: “În mod cert a fost un turneu din care toată lumea a avut de câştigat. Mă bucur că am avut ocazia să particip la o asemenea competiţie alături de colegii mei din Buzău. Îmi doresc ca şi anul viitor să fim prezenţi şi să reuşim o clasarea superioară acesteia”. Din lotul formaţiei din Buzău au făcut parte Cezar Ionescu (antrenor şi jucător), Valentin Liscănoiu, Răzvan Ciufulică, Octavian Mihalache, Laurenţiu Ionaşcu, Dan Popescu, Adrian Vizireanu, Silviu Andreiu, Mihai Coşconea, Cătalin Guloiu, Bogdan Danciu, Alexandru Baciu şi Cătălin Andrei. Delegaţia buzoiană a fost completată de prezenţa preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Fotbal – Pompiliu Coşconea şi de Gică Mihalache, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri din Buzău.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.