EXCLUSIV! Boxul feminin buzoian a ajuns la mâna familiei Lăcătuş

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

VOICILAS-CTIN

  • Soarta pugilistelor din Crâng decisă în Pantelimon

În ediţia de săptămâna această vă prezentăm un amplu material realizat de Constantin Voicilaş maestrul emerit al sportului românesc graţie muncii sale impresionante depuse în sportul “cu mănuşi”. Materialul următor dezvăluie maniera în care oficialii Federaţiei Române de Box tratează pugilistele din Buzău, modalitatea prin care se alcătuiesc loturile feminin e reprezentative şi totodată felul în care oamenii care nu au practicat niciodată boxul au ajuns antrenori şi coordonatori ai echipelor naţionale.

La şedinţa Biroului Federal al Federaţiei Române de Box din data de 9-10 decembrie 2013,  trebuia să se discute faptele de indisciplină ale antrenorului coordonator al lotului feminin de box Lăcătuş Adrian, pentru dezordinea produsă la finalele de box de la Craiova. Ca drept pedeapsă pentru antrenorul respectiv, s-a găsit un alt ţap ispăşitor şi  s-a discutat şi aprobat înlocuirea antrenorului secund Voicilaş Constantin, cu un apropiat al ,,dictatorului’’ Lăcătuş, care n-a pus în viaţa lui o pereche de mănuşi de box, în mâna unei fete. Dacă afirmaţia de ,,dezordine’’ deranjează, reamintesc membrilor marcanţi şi uniţi ai biroului federal, o mică parte din aventurile domnului Lăcătuş, prin boxul feminin românesc: în anul 2011, la Mangalia la o finală pe ţară, a lovit în timpul unui meci, prietenul unei sportive din Slatina, la gală fiind prezentă doamna Elena Frâncu (n.r. directo DJST Constanţa), care a  părăsit competiţia, dezaprobând acel gest;

în anul 2012,la finala pe ţară de la Buzău, a atenţionat delegatul general şi arbitrii prezenţi la finală, că n-are voie Buzăul să scoată mai multe medalii decât Steaua. Toată lumea s-a supus şi a ieşit cum s-a dorit. Mai mult  acel infim scandal a fost amplificat prin telefonul dat de domnia sa la 112 şi apariţia mascaţilor, care s-au retras aşa cum au venit, că nu era nimic grav şi nici de competenţa lor. Mărturie de acolo stau înregistrările meciului care a declanşat aşa zisul scandal, unde marele arbitru  Orzoi, din circa 30 de infracţiuni, a simulat  ,,atenţionare’’, doar pentru  2-3 din ele, iar judecarea mea, de asemenea sancţiunea mi-a fost dată de Obreja, Iancu et compania, la un grătar ,,compromiţător’’în cartierul Pantelimon, ca să nu mai spun şi ce provenienţă aveau produsele; în anul 2013, la Cupa  României de la Buzău, antrenorul Lăcătuş, nu şi-a anulat comanda la cazare  de la hotelul vicepreşedintelui C.J. Buzău, s-a mutat în altă parte, lăsând loc interpretării că ar putea fi lucrătura antrenorului Voicilaş, ce i-a atras acestuia necazuri, pe plan local. Pentru acest incident a fost informată conducerea  Federaţiei Române de Box, în acea perioadă, de către salariaţii hotelului; în anul 2013, la finala Campionatului de la Mangalia, a creat mult ,,mediatizatul’’ incident cu arbitrul Pătrunjel Ion, din Tulcea. La competiţie a fost prezent domnul Câtea Vasile; în anul 2013, la finala Campionatului  Naţional de Juniori , nu a fost străin de scandalul iscat la sala de Sport Olimpia din Bucureşti. Prezent la acea gală, a fost şi domnul Doroftei Leonard; în anul 2013, la finala de cadeţi de la Craiova, s-a dat în petic de-a binelea înjurând (cum face de obicei), adresând cuvinte pornografice (cum face şi în faţa sportivelor), ameninţând (cum îi stă în caracter), pe toată lumea… De faţă au fost personalităţi ale Craiovei, şi domnul colonel Martiniuc, care avea sarcina să supravegheze la buna desfăşurare a competiţiei. Este bine de ştiut că pe urma sportivelor pregătite de antrenorul Voicilaş,  a mâncat ,,cozonac’’ timp de 12 ani, el, iar soţia timp de 6 ani de nu-şi mai poate încape în pene cât de mare antrenoare este, şi cât de multă dezordine face cu bună ştiinţă, în lotul feminin de box.

Cifrele o dovedesc. Boxul feminin buzoian sinonimul loturilor naţionale

Pentru că se compară cu antrenorul Voicilaş şi de ce nu,  ,,deasupra’’ acestuia (atâta timp cît nu a iniţiat o sportivă în viaţa ei), am să prezint în cifre aportul adus de sportivele senioare  din Buzău (pregătite de incomodul Voicilaş), la Campionatele Europene şi Mondiale;

– la Campionatul European din cele 31 de medalii obţinute de lotul naţional, 13 medalii au fost obţinute de sportivele de la Buzău, deci  un procent de 2,70  % ;

la Campionatul Mondial, din cele 13  medalii obţinute de lotul naţional, 5 medalii au fost obţinute de

sportivele de la Buzău, deci un procent de 31  % ;

Dacă selecţiile erau corecte şi arbitrii lăsaţi să-şi facă meseria (pe care o ştiu destul de bine) altele erau în acest moment procentele în favoarea Buzăului. Conducerea Federaţiei  închide în continuare ochii, afirmănd că rezultatele sunt  bune, iar antrenorul productiv. Chiar a-ţi orbit cu toţii, domnilor? Eu pot să vă fac un exerciţiu de  memorie,  dragii ,,MOŞULUI’’. Din anul 2009, boxul feminin la nivel de senioare a trăit prin medalia de argint de la Campionatul Mondial din 2010, obţinută de sportiva de la Buzău, Duţă Steluţa şi prin medalia de bronz de la Campionatul European din anul 2011, obţinută de aceeaşi sportivă. Aceasta, împreună cu celelalte sportive(care boxează pentru Clubul Steaua), au stat aproape tot timpul în anii anteriori,  în cantonament, în funcţie de nevoile familiei Lăcătuş (iarna la munte şi vara pe litoral), fără să participe cel puţin la Campionatul Uniunii Europene, cu sportivele care aveau valoare şi obiective . La lotul Naţional Feminin, funcţionează  bine deviza: ,,cine nu e cu noi, este împotriva noastră’’. A nu se crede că sportul juvenil este pe roze, a fost încredinţat şi acesta ca ,,bonus’’, tot familiei Lăcătuş,  care le pregătesc cum ştiu ei mai bine  (la un loc cu senioarele). Timp de un an de zile, au cheltuit cu cîteva  junioare şi tineret, după care au încropit o echipă,  compusă din 19 sportive(pentru a se deplasa la campionatul Mondial din Bulgaria) şi au obţinut extraordinara performanţă  mondială de  a obţine două medalii de bronz(una din tragere la sorţi şi una cu un meci câştigat), dar nu dintre sportivele de la lot, cu care s-au cheltuit banii statului, pentru pregătire. Auzind din surse ,,infiltrate’’, că sunt nemulţumit de felul în care am fost primit şi batjocorit la acel Campionat Mondial, mi-a aruncat pastila mincinoasă că-mi va face un Centru Olimpic la Buzău, dar la venirea în ţară, am aflat cu stupoare că actele erau deja depuse de C.S.M. Slatina, pentru acest centru, deoarece acolo este un antrenor supus ,, dinastiei’’.

Deplasare la “mondiale” pe un CAR al antrenorului din Buzău

Apropo de batjocorire, FIŢI ATENŢIE!  După ce că sportivele mele, s-au pregătit la Buzău, au făcut deplasarea cu mine, cu maşina mea personal (toţi patru), iar  două dintre ele şi cu mine, pe banii mei (un împrumut C.A.R.), la colţul ringului nu am fost lăsat să le asist (dar a putut să stea un alt antrenor din România, care era pentru prima dată la colţul unei sportive şi care cu neruşinare a făcut şi deplasarea pe banii Federaţiei, obţinînd acest drept, tot la ,,grătarul’’ din Pantelimon. Din patriotism pentru familie, nu am fost lăsat nici să le încălzesc şi să le pregătesc pentru meci pe sportivele mel,e de doamna superantrenoare Lăcătuş.

În calitate de epigamist (în timpul liber), nu făceam atâta popularizare acestei  familii (că nu merită ) dacă nu-mi atribuiau tot felul de jigniri, fapte compromiţătoare, apelative de gen ,,mahala’’, precum ,, l-am belit’’, ,, l-a mâncat în fund’’, ,, îl distrug’’ , ,,n-o să mai intre-n Bucureşti’’, s-a pus cu mine, etc… ) mai multe fapte concrete , din care v-am relatat doar o parte, şi să-i ferască Dumnezeu să mi se întîmple ceva, că sunt direct răspunzători de ,,viaţa mea’’ .

Buzunare “groase” pentru familia Lăcătuş după deplasările “naţionalei”

N-am beneficiat de nici-o deplasare din banii Federaţiei (timp de 13 ani), decât în anul 2008, la Campionatul Mondial din China, în calitate de team-leader (în locul şi cu sprijinul domnului secretar al federaţiei Constantinescu Cristi), motiv pentru care am fost batjocorit pe toată perioada competiţiei, de antrenorul Lăcătuş şi alţi colegi ai săi de comportament vulgar. Totul a fost regizat ca să nu mă implic eu în treburile(dedesupturile) deplasării, care a durat peste 20 de zile. Nu ştiu nici în prezent cine a luat banii şi cine a făcut decontarea,  atâta timp cât eu trebuia să răspund de acest lucru.

Mă rezerv şi pentru alte episoade, în funcţie de replica sau replicile pe care am să le primesc. Promit că oricât vor fi de dure, am să le suport şi informez amatorii (ori câţi vor fi ei), că ,,Traista Moşului’’, NU S-A GOLIT! Doresc de la ei,  reparaţia gravei erori, fără scuzele de rigoare.

Am impresia certă, că s-au pus cu cine nu trebuia şi mai ales, cînd nu trebuia, şi ATENŢIE! domnule Lăcătuş, au mai pierdut şi alţii pe mâna soţiilor, iar pâinea se mănâncă pe rând(dacă nu poate fi împărţită).

Fără să ies în decor,

                     Mă gândeam cândva sub duş,

                     O fi oare şi-antrenor?

                     Sau, doar maistru LĂCĂTUŞ!

Cum nu mi-a plăcut niciodată anonimatul, mă voi recomanda şi eu, în cele ce urmează;

V-AM SLUJIT CÂT AM PUTUT

OAMENI RĂI ŞI FĂRĂ MILĂ

IAR ACUM MĂ DAU BĂTUT

CĂ-S SORTIT SĂ VĂ FAC SILĂ

IA CITIŢI CU LUARE AMINTE

LA TEXTU-ACESTA MIC ŞI CIUNT

ATENŢIe, LA JOCUL DE CUVINTE

ŞI VĂ PRINDEŢI, CINE SUNT!

Buzău 13(cu ghinion pentru unii) decembrie 2013(dar şi pentru alţii).

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.