Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Într-o relaţie aflată în antiteză cu orice înseamnă transparenţă, Cristi Ceauşel, preşedintele Sport Club Municipal comite gafă după gafă. Cel puţin asta reiese dintr-un articol publicat de Şansa Buzoiană, una dintre cele mai credibile publicaţii buzoiane. Sub semnătura cunoscutului jurnalist sportiv Mihai Baltag, în urmă cu câteva săptămâni a apărut următorul articol, privitor la maniera în care este gestionată relaţia cu mass-media atât în interiorul grupării conduse de Ion Cazan, cât şi-n afara sa.

  • Dictatura Ceauşel: „Vorbeşti prea mult pe la TV!”
    Mai multe fete, persiflate de preşedintele Comitetului Director de la SCM Buzău, Cristian Ceauşel, la aşa-zisele negocieri de la final

În afara unor informaţii irelevante, gen scorul final şi marcatori, comunicarea e zero la un club finanţat din bani publici, iar sportivilor şi antrenorilor le este interzis să vorbească cu presa
„Afară-i vopsit gardul, înauntru-i leopardul!” Este o zicală care se potriveşte de minune cu situaţia de la SCM Buzău, de unde, pe diverse căi şi sub diverse forme, ni se transmite, periodic, că totul este minunat, iar bravii conducători ai clubului au dus performanţa pe cele mai înalte culmi.

Există însă şi un revers al medaliei, în care sportivi, dar chiar şi conducători care au contribuit la aceste performanţe, au fost realmente umiliţi. Iar toate aceste cazuri au şi un numitor comun, preşedintele Comitetului Director al clubului, Cristian Ceauşel, omul care taie şi spînzură la club, care se pricepe şi la fotbal, dar şi la rugby, şi la gimnastică, dar şi la volei, şi la atletism, dar şi la handbal. În lipsa unor reacţii de bărbaţi adevăraţi a celor de la secţia de handbal feminin, Ceauşel a reuşit să transforme un moment de maximă satisfacţie, promovarea în Liga Naţională, într-un episod de toată jena, cînd, la aşa-zisele negocieri de final, le-a umilit, pur şi simplu, pe fetele de care clubul urma să se despartă. Dacă le-a lăsat să vorbească 3 minute, altele au avut şi o oră la dispoziţie, totul culminînd cu reproşul incredibil pe care i l-a făcut uneia dintre ele, Nicoleta Vlad, că ar fi participat la o emisiune la TV Buzău, unde a vorbit şi puţin, şi fără să „atenteze” la imaginea clubului.

Absurdul merge şi mai departe, tot Ceauşel fiind cel care i-a comunicat extremei stînga că nu mai este nevoie de serviciile sale, pentru că postul este acoperit! Nu antrenorul Romeo Ilie! Pontaj pentru o feliuţă de caşcaval şi o bucăţică de brînză! Un alt moment ratat complet de echipa de handbal, prin grija clubului, a fost banchetul de final de an şi pentru care fetele au fost pontate pentru fiecare fel de mîncare consumat! Cum clubul nu le-a pregătit nimic special pentru a marca evenimentul, stinghere şi iritate, tot fetele şi-au salvat petrecerea, punînd mînă de la mînă şi aducînd o formaţie care a întreţinut atmosfera.

Nicoleta Vlad. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Nicoleta Vlad: „Plec cu fruntea sus, dar am rămas şocată de felul cum s-au comportat cu mine!”

Fără îndoială, cea mai şocantă plecare din lotul cu care echipa a reuşit promovarea în Liga Naţională este cea a Nicoletei Vlad. Extrema stînga în vîrstă de 28 ani a venit vara trecută la Buzău, pe ultima sută de metri şi s-a impus rapid în primul „7”, devenind titulară incontestabilă, dovadă şi prezenţa în 26 din cele 28 de etape, absenţele datorîndu-se doar unor accidentări. Venită cu experienţa Ligii Naţionale căpătată în sezoanele în care a îmbrăcat tricourile Dunării Brăila şi a lui Danubius Galaţi, Nicoleta a reprezentat la vremea aceea o adevărată afacere pentru echipa buzoiană: n-a cerut bani mulţi la salariu, un venit completat însă cu prime de joc şi a acceptat să stea la internat, la LPS! Asta în timp ce jucătoarele care au venit la echipă în timpul campionatului au primit salarii duble, ori chiar triple! Au fost amănunte care n-au contat acum, la finalul campionatului. Pentru Nicoleta, mai grav este că a refuzat în ultimul timp toate ofertele pe care le-a primit, fiind convinsă că-i va fi oferit un nou acord acum, în vară, aşa cum i-a promis la început antrenorul Romeo Ilie şi cum a asigurat-o, pînă în ultimul moment, şeful secţiei de handbal, Bogdan Radu.

„Nu m-aş fi aşteptat să păţesc niciodată aşa ceva cum am păţit la Buzău! Las la o parte acele negocieri, dacă le pot spune aşa, pe care le-am purtat cu domnul Ceauşel şi care au fost o bătaie de joc! A rămas surprins chiar şi domnul director Cazan că nu mă număr printre jucătoarele care vor fi păstrate şi pentru Liga Naţională. Cînd m-au căutat vara trecută şi au avut nevoie de mine, n-am ezitat şi am venit cu inima desschisă la Buzău. N-a contat salariul, am acceptat să vin pe bani puţini, încrezătoare în promisiunile domnului Ilie, că vom renegocia la finalul campionatului. Am acceptat şi să vin să stau la internat, la LPS, n-a fost o problemă pentru mine. Dar poate pe undeva am greşit şi eu, că am crezut atît de mult în promisiunile lor. Am refuzat toate ofertele, au fost echipe care m-au sunat o lună de zile, nu m-am gîndit nici o clipă că nu voi continua la Buzău. Chiar Bogdan (n.r. şeful secţiei de handbal) mi-a spus să nu-mi fac probleme. De credulă ce am fost, la momentul acesta nu am echipă! Plec de la Buzău cu fruntea sus, mi-am lăsat loc de bună ziua, dar nu m-aş mai întoarce aici niciodată. Mi-a ajuns!”, a spus Nicoleta, în exclusivitate pentru Şansa Buzoiană.

Ce spune Romeo Ilie

„După ultima etapă, am demarat imediat discuţiile referitoare la cine vine şi la cine pleacă. Despre Nicoleta Vlad, aşa este, era luată în calcul pentru a-i fi propus un nou contract, de Liga Naţională, numai că, în ultimul moment, a apărut posibilitatea de a transfera o super-extremă, încă cu mari şanse de reuşită, lucru pe care i l-am transmis şi domnului Ceauşel. Eram acoperiţi pe postul pe care joacă Nicoleta Vlad şi de aceea nu i-am mai propus apoi, un nou contract”, a explicat antrenorul Romeo Ilie motivele care au stat la baza despărţirii de Nicoleta Vlad.

Sursă: Şansa Buzoiană | Mihai Baltag

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

4 COMENTARII

  1. Dl Ceausel se pricepe și la sport și la transport, e prin toate CA-urile societăților primăriilor căci e mana dreapta a primarului. Dar pe o mana dreapta poți pierde tot și sa nu facă în asa fel încât în pauza dintre tur și retur sa mai plece jucatoare, antrenori. Aduceți oameni care știu Sport.

  2. Omul crede ca se pricepe la toate sporturile din Buzau, el isi da cu parerea si in fotbal, handbal, sah, mai baiatule, nu stiam ca la Buzau exista un mic Mozart, stai mai bine in banca ta , cu hartiile tale , poate acolo esti priceput, si lasai pe altii sa isi dea cu parerea in sport,daca esti omul lui Toma, asta nu inseamna ca te si pricepi.

  3. […] Nu este pentru prima dată când oficialii de la Sport Club Municipal Gloria Buzău îşi ceartă proprii sportivi pentru relaţia cu mass media. În urmă cu câteva luni, Cristi Ceauşel, şeful suprem al SCM Gloria Buzău „a tras-o de urechi” pe Nicoleta Vlad, componentă a secţiei de handbal pentru prezenţa într-o emisiune de profil, realizată de postul TV Buzău, fapt „sancţionat” în presă, atât de Şansa Buzoiană, cât şi de Buzăul Sportiv (articolul din Şansa aici, cel din Buzăul Sportiv aici). […]