Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Umbra tristă a fotbalului în Crâng se revarsă şi asupra Centrului de Copii şi Juniori al SCM Gloria Buzău, acolo unde, în urmă cu câteva luni, Cristian Ceauşel, preşedintele CA al grupării buzoiene se lăuda cu peste 100 de componenţi sub 18 ani. Aprecierile personajului pe mâinile căruia a încăput sportul buzoian rămân la nivel cantitativ, căci calitativ, discutând în jargon fotbalistic, puştii sunt praf.

5,3 media golurilor primite pe meci

La un club unde scuzele sunt principalul fel de mâncare, juniorii B ai Gloriei Buzău au bifat o contra-performanţă uimitoare. În 8 jocuri, disputate în etapa preliminară a Campionatului Naţional U17, aceştia au înregistrat următoarea linie de clasament: o victorie şi şapte înfrângeri, marcând 16 goluri şi primind 43; în urma căreia au acumulat 3 puncte, ocupând poziţia a cincea din şase participante.

„A-ul”, prietenul remizelor

Juniorii A stau ceva mai bine. Cifrele de pe FRF.ro arată că aceştia au reuşit să încheie la egalitate 4 din 8 partide disputate. Puştii pregătiţi de Nicolae Anton au înregistrat un succes şi trei înfrângeri, aflându-se tot pe treapta a cincea, dar cu un număr de puncte, 7, decent faţă de colegii mai mici.

În penultima etapă, care va avea loc pe 15 septembrie, SCM Gloria Buzău va întâlni în depalsare, la Ploieşti, formaţia CSM din localitate. Meciul juniorilor A este programat să înceapă la ora 12:00, în timp ce, înfruntarea celor de sub 17 ani se va disputa două ore mai târziu.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.